Co vysíláme, vytváří naši zkušenost

V poslední době se dává velká důležitost věcem, které jsou vidět, a málokdo se zabývá neviditelným. Když to nevidím, nemůže to přece existovat. Kdo tvrdil, že se zaobírá neviditelným, byl téměř okamžitě považován na divného a ve vědecké obci za ne příliš důvěryhodného. Chceme viditelné a měřitelné důkazy – ty jsou přece důležité a podstatné.

Výzkum jde jiným směrem

Současné trendy však ukazují, že výzkum se začíná ubírat i jinou cestou, cestou zkoumání toho, co není možné vidět, a přesto se zdá být ovlivnitelné. Jak uvedl časopis GEO, je mnoho oblastí, kde stav mysli měřitelně ovlivňuje výsledky zdravotní, pracovní i sportovní.

Zdá se mi, že společnost, která byla po celá staletí ovládána idealizmem a touhou zalíbit se božstvu, se s rozvojem vědecko-technické revoluce přeorientovala na zveličování lidství a výsledkem je výhradně materiální zaměření. Tato materialistická rebelie však již brzy skončí a nahradí ji kompromis mezi oběma směry, očištěný od „dobře myšlených“ přídavků církevních hodnostářů i současných bohatých nepoctivců, sledujících pouze vlastní zisk.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Emoční rovnice.

Církev postupně ztratí svůj vliv, poněvadž lidé již dnes hledají jiné spojení s neviditelným a současní chamtivci a válek chtiví vládci brzy ztratí svůj vliv také, jak je již vidět na pádech i tak velkých institucí jako je AIG, Lehman Bros a Merrill Lynch. (Pro neznalé uvádím, že AIG byla nejlépe hodnocená finanční instituce na světě).

Svět je dnes lehce zranitelný

Svět je dnes díky finanční i obchodní propojenosti stále lehce zranitelný a jeho rádoby silné pilíře stojí na písku. Obrovské rozpory mezi světadíly se musí postupně srovnávat, lidé budou k sobě hledat nové cesty a dnes nebezpečné obavy vzbuzující kulturní rozdíly se začnou stávat výhodou.

Budoucí generace již nebudou následovat přízemní cesty svých dědů – bojuj, válči, utrhni pro sebe, zabij. Raději se naučí mírumilovné koordinaci tak, aby společné myšlení na Zemi vedlo ke sdílení rozdílů.

Jenom blázni si myslí, že je na Zemi nedostatek, a hrnou pouze do svých stodol. Je totiž všeho dost, i když to zatím není vidět. A není to vidět, protože vše, co vidíme, se generuje z toho, co nevidíme, a to je naše mysl. Obsah naší mysli a způsob našeho myšlení vytváří naši zkušenost se světem, do kterého se každé ráno probouzíme. Mysl, jako zatím neprobádaný nástroj lidského vědomí, je mnohem silnější generátor reality, než si kdokoliv doposud uvědomoval. Zůstává nepovšimnutá, a my si jejího vlivu během života ani nestihneme všimnout. Myslíme si, že prostředí, ve kterém žijeme, je ovlivňováno kdečím, jenom ne námi, z čehož pramení neustálé reptání a stěžování si na všechno. V lebce skrytý mozek se celou tu dobu zdá uklizený a bez síly, opak je však pravdou. Právě on je původcem všeho, na co si stěžujeme.

Mozek sbírá veškeré informace

Mozek si během života nashromáždil tisíce vzorců chování, názorů, postřehů a ty, díky svým energiím, zcela bez našeho souhlasu vytváří naše okolí. Zdá se to jistě jako nemožné, ale podle mých pozorování tomu tak je.

Lidé nemají vůbec ponětí, co ve svých hlavách nosí, a není to ani možné, aby měli. Kdo by si taky pamatoval, co kdy kde viděl a slyšel, když mu byl jeden rok. Mozek však i v tomto věku byl nesmírně aktivní. Dokonce aktivnější, než je dnes. Neuvědomování si těchto zápisů ale nemá vliv na tvořitelskou sílu hlavy.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Partnerský manuál.

Svět je pro všechny stejný, každým je však vnímám jinak. Mozky všech lidí jsou fyziologicky stejné, svým majitelům však zprostředkují různé prožívání světa. Je to proto, že každému jeho mozek zobrazí svět podle jeho vlastních programů. Takže uvědomme si:

  1. Obsah vašeho mozku se vám zrcadlí ve vašem světě
  2. Váš způsob vnímání vašeho světa je dán obsahem vaší hlavy

Stěžujete si na svět, ve kterém žijete?

Pokud tedy toužíte po lepším světě, nestěžujte si právě na ten svět, ve kterém žijete. Je to totiž váš svět, vy jste si ho dobrovolně vytvořili a kdysi jste si ještě mysleli, že ho tak mít chcete. Byla to právě vaše dobrovolná rozhodnutí, jež vás přivedla právě tam, kde nyní jste. Zkuste se přenést na novou úroveň. Stěžování si na přítomnost vás nikam neposune, generuje mnoho nepříjemných emocí a ubírá sílu. Zkuste toto:

  1. Vyjmenujte si a napište tři věci, které vám přinášejí nepříjemné pocity a které byste chtěli změnit.
  2. Posuňte se o dva roky dopředu a představte si pro sebe příjemnou situaci, jakoby to staré, popsané již neexistovalo. Postupně pro každou věc zvlášť.
  3. Tento emoční film si zapište do slov a upravte si jej tak, aby žádné slovo při jeho čtení nevzbuzovalo zápornou emoci a myšlení typu „To se nemůže stát“.
  4. Takto vyladěný film si každé ráno přehrávejte (představujte) po dobu alespoň jedné minuty. Pokračujte v přehrávání každý den tak dlouho, dokud nebudete mít pocit, že se vaše představa jednou uskuteční.

Stejně jako se vám zobrazovaly staré nepříjemné věci, začnou se vám s novým obsahem hlavy zobrazovat ty příjemné. Pokud vás tento článek oslovil, doporučuji vám své další produkty zde >>>

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.