Počkejte si od mozku na příkazový řádek

Pamatujete se ještě na příkazový řádek MS DOS? Bylo to v době, kdy se Windows teprve klubaly na světlo světa. Počítač se dal ovládat příkazy, které jste na tento řádek napsali. I dnes se pozůstatky tohoto ovládání dají najít. Stačí ve Windows do okna hledání v menu Start napsat příkaz CMD.

Mozek je neskutečně silný stroj a kdo o tom neví, není mu to nic platné. Narodili jsme se s ním a aniž bychom si to uvědomili, vyrostl nám v hlavě geniální superstroj. O jeho výkonu všichni vědci denně sní a nikdo ho v něm několik dalších let nepřekoná. Přitom váží tak malinko, že si jej můžete strčit do kapsy. Počítač sestrojený lidmi mnohem nižšího výkonu váží 220 tun.

Poněvadž jsme tento stroj dostali do vínku zadarmo, flákáme práci s ním. Je nám jedno, co říká a co dělá. Necháváme ho být jen tak, na pospas sobě samému a svým výpočtům. Přitom právě v tomto stroji se kloubí všechny fyzikální zákony potřebné k utvoření celého vesmíru.

Mozek je branou do nového světa

Došlo mi, že tento stroj svojí vůlí nejsem schopen překonat. Je ve svém výkonu tak obrovitě silný, že i kdybych se usnažil k smrti, překoná mě. Má vůle totiž není na tomto světě důležitá, kdyby byla, měli by všichni přesně to, o co se snaží. Proto jsem se rozhodl, že raději přistoupím na jeho hru a přesměruji jeho výkon pro sebe a pro své blaho. Mozek je totiž branou do nového světa, po kterém všichni tolik toužíme a o kterém sníme.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Pokud budu proti němu bojovat, překoná mě, když se s ním ale domluvím jeho řečí, je ochoten naslouchat. Všichni tedy, kteří v životě bojují, nevyhrají – alespoň dlouhodobě ne.

Jaký je klíč k ovládnutí?

První krok k ovládnutí této mašiny je ztišení se, uklidnění se a ukončení všech bojů na všech frontách. Dokud bojuji, bojuji proti názorům svého mozku, proti tomu, jak vidí svět a jak mi ho překládá. Když ukončím boje, starosti, budoucí negativní projekce a strachy všeho druhu a usadím se do relaxačního křesla, jsem připraven začít tento stroj ovládat.

Ovládat ho mohu pouze jemnými příkazy, které si sám odsouhlasí. V tom je klíč. Lidé se snaží mu vnucovat a vsugerovávat různé pravdy a sny, které sami považují za důležité. Jejich mozek je ale nepřijímá a oni mají dlouhodobě pocit, že bojují proti větru. Je tomu tak proto, že jejich mozek si sám neodsouhlasil to, co se mu snažili vnutit.

Pokud jsme záměrně vzdali všechny boje, přijali cestu smíru se vším, co je v našem okolí a začínáme s mozkem komunikovat způsobem jemu vlastním, začne pracovat pro nás. Život se stává jednoduchým a hladkým.

Kudy vede cesta pohody?

Lidé na tomto světě jsou jako kobyly. Lítají sem tam, aby si plnili svá přání a ukojili svůj hlad a potřebu jistoty střechy nad hlavou. Tímto způsobem se jejich život stává komplikovaným a plným stresu. Cesta do pohody ale vede jinudy a moc lidí na ní nepotkáte. Je jednoduchá, příjemná, bezstarostná a plná nadšení. Aby ne, vždyť na ní nemusíte bojovat a utrácet svoji drahocennou energii zkratovým jednáním.

TIP: Přečtěte si mou knihu Partnerský manuál.

Z historie víme, že mnohé velké objevy byly objeveny, jakmile se jejich majitel zklidnil a uvolnil se. Právě v těchto okamžicích klidu mozek nabídne svůj příkazový řádek. Jakoby se otevře našim potřebám a řekne, programuj mě, jsem ti k ruce.

Pro všechny ostatní uchvátané a je jedno, zda chvátají pro dobro své nebo svých dětí, je příkazový řádek skrytý. Jim pak nezbývá nic jiného než se lopotit sami pouze s vlastními silami. Na pomoc nejvýkonnějšího počítače s obrovskou silou v zásobě mohou zapomenout. Bude si pracovat sám po svém a na své výsledky nenechává dlouho čekat. Ty jsou vidět denně všude kolem nich.

Jakou cestu si vybereš ty? Chceš doběhnout do cíle svého života uchvátaný a ztrhaný nebo s rozjasněnou tváří a odpočinutým tělem? Volbu za tebe neudělám, ale být tebou vyberu si tu druhou, navzdory všem ostatním na tomto světě, kteří dobíhají propocení.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.