Doporučení pro hubnutí, pokud dlouhodobě nejde

Máte pocit, že po celý život neděláte nic jiného, než se snažíte zhubnout? Vyzkoušeli jste snad už všechny druhy diet i sportů a kýžený výsledek se stále nedostavuje? Možná děláte něco špatně a právě díky našemu článku konečně přijdete na to co.

K tomu abyste zhubli, nestačí krátkodobě držet dietu, ani se na čas začít věnovat nějakému sportu. Je třeba zkrátka kompletně změnit styl svého života a automaticky začít dodržovat některé věci.

Dejte pozor na to, co jíte a pijete

Vykliďte skříňky v kuchyni a vyhoďte všechno jídlo, po kterém se tloustne. Pokud tam nebude, nebudete ho moci jíst. Nevynechávejte žádné jídlo (obzvláště ne snídani), ale jezte vždy menší porce. Pokud např. jíte mimo domov, objednejte si dětskou porci, kupte si pouze malou kávu a malou porci hranolků.

Nikdy nic nejezte z velkého „bezedného“ sáčku, ale vždy si na talíř připravte pouze tolik, kolik sníte. Snažte se myslet na důležité pravidlo: bílé potraviny=špatné, barevné potraviny=dobré a jezte jen to, co nepochází z bílé a bělené mouky a není zbaveno vláknin a živin.

Nepijte limonády a džusy, které jsou plné cukru a neobsahují vlákninu, která napomáhá pocitu sytosti. Ovoce radši snězte, než vypijte. Pijte vodu, která je pro hubnutí dobrá, protože pomáhá udržet na uzdě hlad, vyplavuje toxiny, ze kterých se tloustne a urychluje metabolismus až o 3 %.

Hýbejte se

Nemusíte trávit každý den několik hodin v posilovně, ale vynechat cvičení úplně také nemůžete. Chcete-li shodit, musíte se začít věnovat silovému tréninku a zrychlit tak svůj metabolismus a zajistit, abyste spálili více kalorií. Ideální bude, začnete-li se věnovat sériovému tréninku a dělat skupiny silových a/nebo kondičních cviků za sebou, jeden po druhém, s malým nebo žádným odpočinkem.

Pouze zdravá strava a sport zárukou štíhlé postavy nejsou

To, že byste měli konzumovat čerstvou zeleninu nebo byste se měli vyhýbat čokoládě, pokud chcete zhubnout, patrně víte. Pokud se vám však hubnutí dlouhodobě nedaří, ačkoliv máte pocit, že pro to děláte všechno, možná je načase zamyslet se nad tím, co ještě stále můžete dělat špatně. Možná budete překvapeni, jak je seznam věcí, o kterých jste ani netušili, že by vám mohly bránit zhubnout, dlouhý. Co tedy ještě dělat, chcete-li už konečně zhubnout?

  1. Vyhýbejte se hotovým průmyslově zpracovávaným jídlům. Tato jídla jsou totiž kromě vysokého obsahu tuků a cukrů, jsou i bohatou zásobárnou barviv, konzervantů a soli.
  2. Jezte v klidu a pokud možno v harmonickém prostředí.
  3. Místo jízdy autobusem jděte pěšky, přestaňte používat výtah a choďte po schodech.
  4. Omezte pití alkoholu.
  5. Více spěte. Výzkumy totiž potvrzují, že nedostatek spánku má negativní účinek na hubnutí.
  6. Poraďte se s lékařem, zda překážkou ve vašem hubnutí nemohou být některé z léků, které užíváte. Ztrátu na váze mohou brzdit uklidňující prostředky, anxiolytika, hypnotika, jistá antidepresiva a další.
  7. Nestresujte se. Stres může vaše tělo nutit vylučovat chemické látky zabraňující hubnutí.
  8. Neberte svůj nový životní styl jako něco negativního, ale naopak se ho naučte mít rádi, abyste v něm vydrželi.

Zaručené triky, jak zhubnout i když jíte v restauracích

A na závěr ještě několik triků, které vám už zaručeně musí pomoci zhubnout, případně si vaši vysněnou váhu udržet, navzdory tomu, že jste občas nuceni stravovat se v restauracích.

  1. Nikdy nechoďte do restaurace s prázdným žaludkem. Zabrání tak tomu, abyste si v restauraci objednali tu největší porci toho nejvíce kalorického jídla a tím se pak přejedli.
  2. Z alkoholu se člověk nejen opije, ale také z něj tloustne. Před první skleničkou tak vždy uhaste pocit žízně velkým množstvím minerální vody. Vína či piva pak nevypijete tolik.
  3. Podstatnou část zahuštěné polévky často tvoří máslo nebo smetana. Chcete-li omezit tuk, objednejte si raději polévku čirou.
  4. Jídlo, které nesníte, si nechce zabalit domů. Nepřemáhejte se.
Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.