Žijte si hlavně svůj život

Mnoho lidí životem prochází se skloněnou hlavou a nebo se řídí potřebami a zájmy druhých. Patříte mezi ně? Pak byste se možná měli nad svým jednáním zamyslet a něco změnit. Měli byste zvednout hlavu, podívat se životu do tváře a začít si konečně užívat.

Pokaždé, když začnete s někým chodit, chcete trávit veškerý čas jen s ním a postupně zjišťujete, že najednou už netrávíte tolik času s vlastními přáteli, rodinou, nebo dokonce ani v práci? Zastavte! Přestaňte se neustále přizpůsobovat partnerovi, ale snažte se svůj nový vztah integrovat do stávajícího života. Rozšiřte si svůj vlastní svět, místo abyste se stala součástí světa svého partnera. Vezměte svou novou lásku ven se svými přáteli, ukažte jí, že do divadla, kam chodíte pravidelně každý týden, vás může doprovodit…

Přestaňte se každou volnou chvilku věnovat svým dětem a poskytněte trochu volnosti nejen jim, ale i sobě. Být dobrým rodičem neznamená být se svým dítětem 24 hodin denně po celý rok, ale být s ním, když to potřebuje a také naučit ho, že život je zábava. Když budete šťastní, budou šťastnější i vaše děti.

Nepracujte tolik. Nová práce, povýšení či častější přesčasy sice znamenají více peněz, ale také méně volného času. Skutečně tohle chcete? Skutečně toužíte po celý život pracovat pro velkou společnost, domů chodit za tmy a splnění svých dětských snů neustále odkládat na neurčito?

Už jste rozhodnutí změnit svůj život, ale nevíte jak? Pro začátek postačí, když se budete řídit následujícími radami:

1. Zapomeňte na stereotypy a názory druhých

Nestarejte se o to, co si myslí ostatní. Nedovolte, aby vám názory či očekávání jiných lidí byly překážkou na cestě k novým příležitostem. Dejte sbohem stereotypům. Jste žena a chcete hrát fotbal? Směle do toho! Nesnášíte vaření? Zeptejte se partnera, zda by nebavilo vařit jeho, možná budete překvapená.

Nechcete se vdávat a žít s partnerem je pro vás problém? Buďte single a ukažte ostatním, že single rozhodně neznamená být osamělý a usilovně někoho hledat, ale že to znamená být svobodomyslný a především šťastný a spokojený se svým životem.

2. Buďte nezávislí

Přestaňte pořád čekat, až si kamarádka udělá čas a půjde s vámi do posilovny nebo až partner svolí a konečně s vámi půjde do kina na tu novou českou komedii. Přestaňte neustále čekat, až vám druzí vyhoví, nebo až je k něčemu přesvědčíte. Jednejte a je-li to nutné, vyrazte tam, kam toužíte jít, sami. Uvidíte, že to nakonec třeba bude i zábava.

Na rozdíl od stavu závislosti, kdy očekáváte, že nám někdo něco dluží, ve stavu nezávislosti podnikáte aktivní kroky pro uspokojení svých potřeb. Vy sami děláte něco pro své štěstí a uspokojení!

3. Chopte se každé příležitosti

Až bude někdo hledat dobrovolníka, zvedněte ruku. Až začne hrát hudba, tančete. Když je třeba vyluxovat, vyluxujte. Chopte se zkrátka každé příležitosti, kterou vám život nabídne. Přestaňte neustále něco odkládat a naučte se konečně na nabídky, které k vám přicházejí, odpovídat slovem ano.

Zvykněte si žít naplno, a to každou chvíli a při všem, co děláte. Ať už jste kdekoliv, buďte tam úplně. Začněte konečně žít v realitě, místo toho, abyste si něco jen neustále vysnívali.

Závěr

Začnete-li realizovat své touhy a cíle, uvidíte, že budete šťastnější. Stanete se aktivní součástí světa, který si budete sami vytvářet. Vymaníte se z bezmocné závislosti na druhých a vstoupíte do světa osobní nezávislosti.

Do světa, který bude lepší než ten, jaký jste znali doposud.

Dejte si však pozor, abyste to s vlastní nezávislostí nepřehnali a neocitli se najednou ve svém světě, do kterého nikdo jiný nebude mít přístup. Žít svůj život neznamená neohlížet se na potřeby jiných, ale znamená to, ohlížet se na potřeby jiných i na potřeby své.

Najděte si své Emoční rovnice s pomocí mého online programu.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.