Neposlouchejte hloupé rady a zbohatněte!

Peníze a finanční nezávislost je často přetřásaným jevem. Jedni jsou ochotni pro ni udělat snad všechno, jiní zase hledají výmluvy, proč je bohatství k ničemu a nepotřebné a jiní hlásají teorii, že peníze nejsou důležité a jsou kořenem všeho.

Kdo tvrdí, že peníze nejsou důležité, nikdy bez nich dlouhodobě nebyl. Kdo si nezažil bolest, která pramenila ze strachu a nejistoty v době, kdy mu peníze scházely, kdy nevěděl, zda bude mít na poplacení nezbytných životních nákladů, nemůže nikdy tvrdit o důležitosti peněz nic.

Mozek dokáže člověka pěkně potrápit, pokud peníze scházejí či docházejí. Víme, že finanční jistota a stabilita je součástí životní pohody a musíme se proto s těmi papírky naučit spolupracovat.

Denně se lidé zapisují do klubu milionářů

Mnozí se nechávají slyšet, že kdysi to bylo všechno jednodušší, že v dřívějších dobách se peníze daly vydělávat jednodušeji a že v dnešní době korporací a rozděleného trhu je to mnohem složitější. Není to ale pravda. Denně se lidé zařazují do klubu milionářů a nových nápadů čekajících na objevení je stále dostatek.

Kdo svůj první milion již dosáhl, tvrdí, že by se do práce pustil klidně znova, aby jej dosáhl i v jiném oboru. V roce 1991 jsem měl sám několik nápadů k podnikání, ale nezačal jsem je realizovat. Dnes vidím, že bych z nich měl celkem slušný příjem. Stále je mnoho zatím neodhalených nápadů, čekajících na své nové majitele. Jak je objevit? Vytvořte si vlastní finanční impérium.

Ptejte se: Kde jsem dobrý a mohl bych to využít pro jiné? Co mě baví a mohlo by to přinést užitek, ulehčení, prospěch pro jiné?

I mladí mají milionové nápady

Další mýtus, jenž slýchávám od svých klientů, je: jsem příliš mladý. Kdysi někdo řekl: „Mladý člověk s jediným cílem přijíždí na žně brzy.“ Příklady různých osob ukazují, že to platí.  Mládí se nesmí nikdy považovat za vadu. Osobně jsem měl pár dobrých nápadů, když mi bylo teprve 25 let, ale žel jsem se nechal přesvědčit o jejich nedůležitosti a zbytečnosti.

Teprve doba ukázala (jiní realizovali mé vize a já jen sledoval, kolik mi uteklo peněz), že rady byly špatné a přízemní, ale již bylo pozdě s projekty začínat. Nikdy se nenechte odradit staršími, kteří vám mohou dát najevo, že jste pro práci příliš nízkého věku. Moje mladická horlivost byla neustále pod palbou kritiky těch „chytřejších“ o 30 let starších. Vždy pohlížejte na to, co ten, co vám radí, sám dokázal a ne na to, co tvrdí ve svých zlatých radách.

Rada: Uposlechnutím špatné rady můžete prodělat miliony. Většina nápadů se na začátku zdá nicotná.

V 50 začal bohatnout

Jiní si zase stěžují, že jsou na změnu příliš staří, že by sice chtěli více peněz, ale již jsou zvyklí na to, co mají a vydělávají. I to je ale falešný mýtus. Statistiky ukazují, že právě lidé nad 44 let dosahují svých prvních velkých úspěchů. Rád uvádím příklad Raye Kroce, který se stal zakladatelem McDonalds. Skoro 30 let se snažil, aby ve svých skoro 50 letech začal bohatnout. Měl své vize, ale ty se mu nedařilo zhmotnit v té šíři, aby mu mozek hlásil spokojenost.

Nevzdával se a makal. Jeho úsilí bylo nakonec odměněno. Bylo objeveno pravidlo, že velmi úspěšní lidé mají sklon se projevit až v pozdějším věku. Sklon k úspěchu v nich může dřímat již od dětství a nemusí být vidět. Mohou být tichými jedinci nebo nepraktickými zkrachovalci. Jejich talent odpočívá v polospánku do čtvrtého desetiletí.

Tip: Proto nezoufejte, to nejlepší může být teprve před vámi!

V 74 letech začala nový život

Je jedno, kolik vám je, pracovat můžete až do dne své smrti. Práce nezabíjí, ale zahálčivost. Mnoho lidí chřadne až po nástupu do důchodu. Celý život pracovali a těšili se, že si jednou pořádně odpočinou, aniž by tušili, kolik nepříjemných myšlenek je teprve v tomto věku čeká.

Pamatuji si na svědectví ženy, která v 74 letech začala studovat medicínu a po jejím absolvování si otevřela soukromou ordinaci. Nikdy není pozdě realizovat své touhy a nápady, tak neházejte svoji budoucnost za hlavu.

Doporučení: Nastavte si heslo: Dokud žiji, tak se nevzdám!

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.