Dělej jednu věc pořádně

Sám jsem se snažil dlouhá léta hledat odpověď právě na tuto otázku a dnes, když již plně realizuji svůj potenciál, vím, že výše zmíněné je pravdivé a vede k cíli. Máme tendenci dělat více věcí najednou. To ale vede k tříštění denní energie do více směrů a ve finále pak máme rozpracováno mnoho úkolů, jež protahují cestu k cíli, toho jednoho nejdůležitějšího.

Lidé se mě často ptají, jak dělat, co mají rádi a být z toho živi. Odpověď zní:

  • Najdi si svůj talent.
  • Začni jej maximálně rozvíjet.
  • Staň se v něm nejlepším.
  • Nevzdávej se, pokud nezkusíš všechny dostupné možnosti.

Úspěch = uspokojení v činnosti, kterou milujeme.

Pro rozvíjení našeho budoucího uspokojení musíme začít dělat jednu věc pořádně a ta věc by měla být podpořena naším talentem. Nešplhejme na žebřík, který je opřený o špatný dům.

Najdi si svůj talent

Nerespektoval jsem svůj talent a skončil jako finanční ředitel a daňový poradce. Sice jsem dosáhl slušného postavení, ale úspěšný jsem se necítil a k tomu navíc prázdný. Sedm let dřiny jsem odepsal a začal pracovat opět od počátku. Špatně jsem rozvíjel něco, kde nebyl můj talent. Neudělejte stejnou chybu! Začněte stavět svoji perfektnost na složkách svého talentu. Více zde… 

Začni svůj talent rozvíjet

Začátky jsou pomalé, zvláště pokud začínáte rozvíjet svůj talent poprvé. Rozhodně se však nevzdávejte. U činění svého talentu vás budou provázet pozitivní myšlenky. Držte se jich a nechte se jimi dopovat. Nemusíte ihned odcházet ze své práce. Nechte si zdroj peněz a talent rozvíjejte ve volném čase.

I při chození do práce zůstává mnoho času na realizaci něčeho dalšího a pokud se třeba přestanete dívat neproduktivně na televizi, můžete denně získat mnoho času navíc. Prostě někde začněte.

Vypracujte se k dokonalosti

Je 10% talentového nadání a 90% píle. Váš talent potřebuje růst a poroste jedině tak, že jej budete denně využívat a pěstovat. Váš cíl je jasný: nechat talent vyrůst do takové míry, abyste mohli odejít ze své práce a vydělávat tím, co máte rádi. K tomu ale vede delší cesta a pouze koncentrace na cíl vás ochrání před znovuuchýlením se do jistého zaměstnání.

Podívejte se, jak jiní realizují podobný talent a učiňte si plán, jak začleníte jejich úspěchy do svého osobního růstu.

Nikdy se nevzdejte

Nevím, proč je na tomto světě jednodušší se vzdát než vytrvat. Mozek je mistrem zkratek. Nenechte se ošálit krátkodobou nabídkou úlevy se vzdát a opustit svoji novou cestu. Zavažte se: “Dokud nedosáhnu svého cíle a nevyzkouším všechny dostupné možnosti, nevzdám se”.

Mnozí se vzdají a pak trpí od té samé hlavy myšlenky o své vlastní neschopnosti. Vytrvejte a budete šťastní!

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.