Hlavní příčiny neúspěchu díl 2

Otálení

Člověk má tendenci mnoho věcí odkládat a mozek ho v tom ještě podporuje. Čím je úkol složitější a nejasnější, tím máme větší tendenci jej odkládat na později a zabývat se jednoduššími úkoly. Mozek, i když v něm nesedí další osobnost, se nechce trápit bolestí spojenou s přemýšlením. Prý přemýšlení bolí. Pokud tomuto zlozvyku podlehneme, smiřme se s tím, že hodně důležitých věcí ani nezačneme a utečou nám. Osvojte si dobrý zvyk, dělejte důležité věci jako první. Nikdy se ještě nikomu nestalo, že by měl za dva roky nahromaděné drobné úkoly. Většina z nás má ale kupu důležitých aktivit, se kterými jsme nikdy nezačali.
 

Nedostatek vytrvalosti

Vytrvalost nelze nahradit. Jsme ochotní se pustit do práce s velkým nadšením, ale nemáme dostatek sil vytrvat a překonat překážky. Nadšení je dobrá věc, ale dlouhodobě k úspěchu nestačí. Pouze vytrvalost dovede pracovat s neúspěchem, nenechá se jen tak odsunout do pozadí. Samozřejmě za předpokladu, že máme jasný a pevně stanovený cíl.
 

Negativní osobnost

Nikdo nemá dostatek sil se stále potkávat s negativním člověkem a poslouchat jeho prognózy a kritiku. K úspěchu jsou ale spolupráce a dobré vztahy s ostatními důležité. Pokud vidíte svět příliš negativně, pak si budete muset přeprogramovat svoji hlavu. Svět vidíte podle svých brýlí na nose.
 

Nezvladatelný pohlavní pud

Sexuální energie patří k nejsilnějším. Mnozí, hnaní její silou, vytvořili překrásná díla, a jiní naopak zbořili a zkazili mnoho již vybudovaného. Poněvadž je sexuální emoce tak silná, musíme se obeznámit s její silou a opanovat ji. Kdo se to nenaučí, může se mu stát, že své dílo zničí či se z něj stejně nebude radovat. Jsou lidé, kteří nosí ve své hlavě tolik partnerů, že nemají dostatek sil dále budovat své dílo. Jejich pozornost je rozptýlená.
 

Nekontrolovatelná touha získat něco za nic

Mnozí upadají do pokušení získat více z mála. Spekulace může dočasně hodně přinést i odnést. Nenechme se zlákat sázením či automaty, kde se nabízí zisk bez investice. Osobně znám dva lidi, kteří dohromady naházeli do hracích automatů skoro 5 milionů korun!
 

Nerozhodnost

Nerozhodnost s otálením patří k sobě. Úspěšní lidé se umí rozhodovat rychle a svá rozhodnutí mění uváženě. Neúspěšný člověk se rozhoduje dlouho a ve svých rozhodnutích je nestálý. Nevíte-li, jak na příležitost reagovat, najděte si poradce, který vám s příležitostmi poradí a srovná vám myšlenky. Hlavně si své příležitosti neberte s sebou do hrobu, tam už s nimi moc neuděláte. Škoda každého skutku, který jste nestihli zrealizovat.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.