Hlavní příčiny neúspěchu díl 3

Strach

Strach není vždy dobrý rádce. Vesměs ho všichni známe a máme tendenci jej poslouchat. Z mých článků víte, že mozek všemu, co vyprodukuje, přiřazuje hodnotu ANO a strach je jeho častým produktem. Máme pocit, že myšlenky strachu jsou pravdivé, a nutí nás to se jim věnovat. Kdybyste ale sledovali, kolik těchto strachů v životě je opodstatněných, zjistili byste, že skoro žádný. Mark Twain jednou řekl: „95 % věcí, kterých se bojíme, se nikdy nestane.“ Když mozek předkládá strach, prověřme si nejprve reálnost jeho předpovědi. Většinou totiž jde pouze o projekci minulých bolestivých zážitků do budoucnosti.

Špatný výběr životního partnera

Jde o nejčastější příčinu neúspěchu! Život s partnerem přivádí lidi do úzkého spojení a sdílení všech hodnot, a pokud je toto spojení nefunkční, záhy se to projeví ve všech oblastech života jedince. Jde o neúspěch poznamenaný bolestí a neštěstím, ničící veškerou ctižádost. Osobně znám člověka, který ihned po revoluci založil několik firem a hodnoceno dnešním zrakem by byl miliardář. Kvůli špatně zvolenému životnímu partnerovi skončil ale na mizině. Tvrdil, že neměl doma oporu pro své dílo a partnerka, i když se dokázala postarat o chod domácnosti, byla pro něj přítěží.

Přehnaná opatrnost

Přílišná opatrnost patří možná na operační sál, ale ne do podnikání. Jste-li moc opatrní, jděte do zaměstnání a nechtějte podnikat. Chcete-li svůj vlastní podnik, musíte ledacos risknout, věřit vlastním myšlenkám a rozhodně se nebát. Umět korigovat riziko a obklopovat se lidmi, kteří jsou schopnější než vy. Kdo je moc opatrný, nic neriskuje, pak na něj ale zbudou pouze věci přebrané těmi, kteří byli rychlejší a odvážnější.

Špatný výběr obchodních partnerů

Opět velmi častá příčina neúspěchu. Na začátku si špatně zvolíme obchodního partnera, který nás později okrade nebo způsobí ztrátu, či si zvolíme zaměstnavatele, který je nedostatečnou motivací pro nás samotné. Znám podnikatele, kteří si zvolili obchodního partnera, jehož vinou prodělali desítky milionů korun. Sami mi jistě potvrdíte, že špatný šéf či firma bez motivačních cílů se může brzy stát těžkým břemenem. Hledejte si tedy partnery, kteří vám do života přinesou rozvoj. Pořádně si je prověřte!

Pověry a předsudky

Čemu v životě věříme a o čem jsme přesvědčeni, se nám plní. Úspěšní lidé nejsou závislí na okolních klepech a všeobecně uznávaných pověrách. Prověřte si svoji řeč a svoji víru. O čem se bavíte a jak přemýšlíte? Jaká slovní spojení létají z vašich úst, když se vám něco nepodaří? Zkuste si je někdy sepsat. Nejsou v nich náhodou převzaté pravdy, které sami ani nechcete?

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.