Neuvízněte v nezáživné práci

Máte pocit, že vás vaše práce nebaví? Cítíte, že vstáváte ráno s otázkou, proč vlastně do své práce jdete? Už několik let si kladete stále dokola to samé předsevzetí, že svoji práci změníte, ale ustrnete na mrtvém bodě? Tolik byste chtěli najít svoji milovanou činnost, vždy ale máte pocit, že nevíte, proč tady vlastně jste?

Nejste sami. Podobných lidí, kteří nevědí, proč ráno vstávají a proč vlastně jdou do práce, je v některých zemích i 70%. Začali jsme jako mladí něco studovat, po dokončení studií jsme začali něco dělat a mladická horlivost dávala jakékoliv práci svůj smysl. Po 35. roce ale hlava začíná produkovat nové myšlenky ve smyslu “Proč tady vlastně jsi?” a “Proč děláš, co děláš?” nebo “Jaký je smysl všech tvých činění?”

Do této doby se lidem zdá, že si mohou dělat, co chtějí. Chodí na oslavy, jezdí po světě a mají svá úžasná předsevzetí. Po třicítce však začíná vyvěrat nový myšlenkový proud, se kterým se musíme vypořádávat.

Byla by škoda, aby se člověk na smrtelné posteli musel zaobírat myšlenkou, že vlastně žil zbytečně, pracoval zbytečně pouze k poplacení splátek hypotéky a nic si vlastně moc neužil.

Abychom našli svoji práci, pro kterou budeme ráno s chutí vstávat, musíme mozek malinko provětrat otázkami. K takovéto práci je totiž zapotřebí využívat svůj talent a ten se v mozku musí vyhledat. Není sice úplně lehce odhalitelný, naštěstí však po sobě zanechává stopy. Zkuste si pomocí mých otázek vysledovat, co vás skutečně baví a kde jsou stopy po vašem talentu. Buďte si jistí, že vaše talentové vlohy již po sobě zanechaly svá znamení.

Odpovězte si písemně na tyto otázky a uvidíte, kde byste si měli hledat svoji práci:

  1. Kdybyste měli poslední rok života, co byste dělali?
  2. kdy chcete být za 5 let?
  3. V čem jste dobří?
  4. Kde vynikáte?
  5. Co děláte ve volné čase?
  6. Co čtete před spaním?
  7. Co děláte nejraději?
  8. Kdybyste měli dostatek financí, co byste dělali?
  9. 9. Kdybyste mohli požádat pracovního agenta o jakoukoliv práci, co byste žádali?

Jaká činnost v odpovědích převládá?

Nežijeme zde stovky let, abychom mrhali čas prací, jež nám leze na nervy. Podívejte se na své odpovědi a narýsujte si cestu ke své nové práci. Je jedno, co vám na to bude říkat okolí. Život patří vám a nikdo nemá právo vám do něj zasahovat.

Můžete mít pocit, že vás svazuje hypotéka, partnerka, děti, rodiče, církev, společenské postavení a kdo ví, co ještě. Zítra tady ale již nemusíte být, tak se rozhodněte dnes žít naplno s dobrým pocitem a netravte třetinu svého života tím, co vás nebaví.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.