30 výstrah před nevěrou – díl 2

Sexuální barometr je měřák, který hodnotí nejen kvalitu sexu, ale i celkovou kvalitu vztahu. Mozek je centrální emoční počítač a vyhodnocuje vše, co mu přijde pod ruku. Během sexu zapojuje všech pět smyslů a dokonce používá vstupy, které si běžně neuvědomujeme.

Sexuální barometr je pod 7,5

Umí si sáhnout do paměti a podívat se, zda za poslední dobu bylo vše ve vztahu v pořádku. Jakékoliv nesrovnalosti, opovržení, posměšky či nedodržení slibů mají vliv na výpočet výsledného sexuálního prožitku.

Lidé si myslí, že pulírováním svých praktik v posteli se doberou k vrcholkům soulože, aniž by si uvědomovali, že celkový prožitek je závislý na mnoha jiných faktorech než jenom na poloze, osvětlení a pocukrovaných slovíčkách.

Sexuální barometr měříme na stupnici 0 až 10, kde 0 je nejhorší sexuální zážitek v životě a 10 nejkrásnější, a to po celou dobu vašeho sexuálního života. Když je po souloži, položte si otázku: „Jaký je můj celkový zážitek z této soulože?“ Pokud jej za poslední dobu vyhodnocujete pod 7.5, váš vztah se blíží k rozpadu.

Pozor číslo 5: nedaří se vám shodovat se v důležitém

Staré přísloví říká: „Jak spolu mohou jít dva, když se neshodnou?“ Shodnout se v důležitém je pro další pokračování a rozvoj vztahu důležité. Když chceme s někým žít, musíme mít podobné představy. V každém vztahu jsou věci důležité a nepodstatné. Jako partneři máme své životní cíle a postoje – věci, které děláme rádi a které nás naopak otravují.

Každý máme jasné představy o svém životním stylu, utrácení peněz, jídle, kamarádech, dovolené, trávení volného času a výchově dětí. Každá oblast má své důležitosti a nepodstatnosti. Pokud se vám stává, že se s partnerem neumíte domluvit na těch pro oba důležitých, každý postupně potáhnete za jiný provaz a úplně někam jinam.

Pozor číslo 6: Nedodržujete si dané sliby

Vztah prosperuje, pokud v něm existuje důvěra. Říkám tomu konto důvěry. Toto konto se naplňuje postupně s časem. Podle toho, jak se chováme, jak si stojíme za svými slovy, jak  přistupujeme k ostatním, jak reagujeme, když partner udělá nějakou chybu. Veškeré naše chování ovlivňuje výši našeho konta. Pokud v něm hladina stoupá, důvěra se prohlubuje a pokud se k partnerovi chováme v rozporu s dohodnutými principy, hladina konta se snižuje.

Hlavními výběrčími z tohoto konta jsou nedodržené sliby, hrubá slova, nevyřešené spory a opomíjení důležitých dat.
Pokud dopustíte, aby se vaše řeč stala nedůvěryhodná a nekonzistentní, dáváte tím druhému najevo, že je pro vás nedůležitý.  A kdo by chtěl žít někde, kde má pocit, že je póvl?

Předchozí díl č. 1  <<–>>  Následující díl č. 3

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.