Jak rozpoznat vztahové parazity anebo proč lásku jen přijímáme, ale již nedáváme?

Láska patří mezi nejsilnější emoce na této zemi. Není nic hřejivějšího než být milován ať už okolím, rodinou, partnerkou, nebo sám sebou. Láska je nejsilnějším stavebním kamenem životů nás všech. Když jsme milováni, tvoříme a jsme šťastní. Když lásku necítíme, potácíme se životem a hledáme místo, kde bychom se lásky mohli napít.

Jistě si každý z nás prošel životní situací, kdy o přísun lásky přišel a najednou se cítil jako bez života. Jako kdyby život skončil a my nevěděli, co dál. Chtěli jsme vše vrátit zpět a měli jsme potřebu jakýmkoliv způsobem buď získat starou lásku zpět, nebo hledat jiné možnosti přísunu lásky.

Ovšem na jedno zapomínáme! Pokud nedokážeme lásku dát v prvé řadě sobě, tak jsme pouze paraziti, kteří z druhých vysávají lásku. Jak tedy rozpoznat vztahového (vtipně řečeno) vysavače?

Jak vypadá vztahový parazit?

Na tuto otázku je odpověď jednoduchá. Vztahový parazit je osoba, která ve vztahu vysává svého partnera. Přisaje se na něj a saje lásku, kterou mu dotyčný dává. Nejhorší je na tom to, že lásku druhému nevrací. Zkušenosti jsou takové, že i klíště, které se přisaje, musí odpadnout. Bohužel ve vztahu to končí buď rozchodem, anebo vysátím veškeré lásky a následným vyhořením.

Láska ve zdravém vztahu vypadá tak, že neustále proudí mezi mužem a ženou. Partneři si lásku neustále vyměňují a dá se říci, že s ní obchodují. Jelikož stejně jako muži potřebují ženskou energii, tak ženy potřebují naopak tu mužskou.

Ovšem pokud je ve vztahu parazit, který lásku jen saje, tak tím vlastně ničí vzájemný vztah. Jeden z partnerů se do vztahu snaží neustále investovat a pumpovat svou lásku a ten druhý saje, aby uspokojil svůj pocit samoty a nabažil se konečně toho, že je milován.

Kvůli tomu se téměř 80 % párů neustále hádají a mají mezi sebou neustále rozbroje. Proč je tomu tak, když se lze závislosti na lásce druhých lehce zbavit?

Jak se zbavit závislosti na lásce od druhého?

Tuto otázku jsem si sám pokládal, když mě opustila partnerka a já jsem nevěděl, co budu dělat. Připadal jsem si, jako když stojím na stopce a nemohu se rozjet vpřed. Téměř 8 měsíců jsem s tímto pocitem bojoval. Ale zvládl jsem to!

Závislosti na lásce se lze zbavit tím, že v prvé řadě začneme milovat sami sebe! Sami sobě jsme schopni dávat si neustále lásku. Být sám pro sebe oporou a sám sobě kamarádem. Přece jak chceme dávat druhým něco, co nedokážeme dát ani sami sobě? Jak chceme druhého milovat, když neumíme milovat sami sebe?

Zamyslete se každý sám. My všichni máme právo na harmonický vztah plný lásky, ale ruku na srdce: chcete druhého pouze vysávat a být závislí na cizím zdroji lásky? Není lepší být zdrojem lásky sám pro sebe?

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.