Nejčastější místa partnerského nepochopení

Máte někdy pocit, že vám partner nerozumí? Že se snažíte ze všech sil a váš vztah naráží na ta samá úskalí stále dokola? Pravděpodobně jste se ocitli ve vztahu s někým, kdo má několik odlišností, jež neharmonizují s vaší originalitou.

Nejde o to, že by vaše povahy musely být nutně zlé. Jde o to, že vaše zájmy, potřeby, způsoby vyjadřování a emoční projevy nepasují do povahy vaší protistrany.

Žít s někým ve vztahu je umění, které je potřeba kultivovat. Ke kultivaci ale potřebujete dva jedince, kteří se shodnou na způsobu kultivace. Nemůžeme například kultivovat vztah s člověkem majícím zálibu v alkoholu, když sami alkohol nemáme rádi. Dva lidé mající zájem v testování různých druhů vín si určitě čas i chuť na vylepšování svého vztahu rádi najdou.

Objevil jsem tyto zdroje nepochopení:

  1. Partner nechápe váš slovník.
  2. Partner nechápe vaše emoční zabarvení.
  3. Partner nechápe vaši řeč těla.
  4. Partner nechápe váš projev nadšení.
  5. Partner nechápe váš způsob vyjadřování hněvu.
  6. Partner nechápe váš způsob utrácení peněz.
  7. Partner nechápe vaše potřeby (záliby).
  8. Partner nechápe vaše touhy po dovolené.

Na vzniklém nepochopení se dá pracovat tak, že se snažíte partnerovi vysvětlit, jak bylo vše myšleno. Vtáhnout ho do svého světa přemýšlení, postojů a emocí. Hodně se dá komunikací vyřešit.
Vztah nejsou žádné čáry. Stačí se pouze naučit základům vztahového umění. Které to jsou?

  1. Neberte si nic osobně.
  2. Nastavte partnerovi své zrcadlo.
  3. Nezakopávejte své emoce pod postel.
  4. Mluvte, mluvte, mluvte.
  5. Partner není jedinou hvězdou na nebi.

Jsou-li nepochopení tak veliká, že brání rozvoji vašeho vztahu, stále se snažíte a stále nic, opakujete tytéž prosby stále dokola a partner není s to se naučit dohodám a dodržovat přijaté sliby, nebojte se ze vztahu odejít. Můžete mrhat svou energií zbytečně.

Není jedinou hvězdou na nebi. Lidí je dost a pryč jsou ty doby, kdy jsme se museli zavázat až za hrob, že budeme s jedním člověkem.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.