Nejčastější příčiny nevěry

Položme si na začátek jednodušší otázku než tu, jaké jsou nejčastější příčiny nevěry. Co je to: láskou to začíná a nevěrou končí? Pokud hádáte manželství, máte pravdu.

Nevěra je stále více rozšířená

Nevěra je jedním z nejčastějších důvodů rozpadu manželství, ale co hůř, vyskytuje se i mezi nesezdanými partnery. Lidem, kteří spolu nejsou oddáni, kteří nemají společný majetek, nic nebrání v tom, aby se rozešli. Přesto to často neudělají a dopouští se nevěry.

Nevěra se v současné době stala něčím, co vnímáme jako běžnou součást životů – životů ostatních, ne našich. Jakmile totiž zjistíme, že nám byl partner nevěrný, rázem se pro nás nevěra stane ošklivou věcí, které se může dopustit jen ten největší sobec.

TIP: Přečtěte si mou knihu Partnerský manuál.

Nevěra nepřijde jen tak

Nevěra je plíživý jev. Z postupné zamilovanosti a přitažlivosti ukrádají drobné spory a nevyříkané nesrovnalosti. Jak se více poznáváme, vyplývají na povrch i povahové nekompatibility a vztah může ztrácet na kráse. Vytrácí se pohoda, touha společně trávit čas a na nevěru je zaseto.

Sexuální barometr začne klesat a emoční číslo vztahu podobně. Z mé praxe vyplývá, že nevěra přichází až mnohem později po tom, co klesne sexuální barometr.

Vztah dvojice je živoucím organismem a jeho kvalita se dá měřit. Mozek nemůžeme ošálit. Vždy bude měřit a vyhodnocovat naše vztahy a my se buďto naučíme jeho závěry ctít anebo si stále budeme namlouvat, že to není zase tak špatné.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Proč jsou nevěrní muži

Důvodů, proč jsou muži nevěrní svým partnerkám, může být velké množství. Těžko říci, které z nich jsou nejčastější a které se vyskytují nejméně často. Jednotlivé důvody se také mohou vyskytovat v kombinaci.

  • Muž je své partnerce nevěrný, pokud s ním ona nechce mít sex či k němu svolí jen velice zřídkakdy a je očividné, že ji postelové hrátky nebaví.
  • Muž odchází za jinou, pokud se se svou partnerkou v posteli nudí, pokud ho už jeho současná žena nepřitahuje. Muži vadí, pokud už např. jeho partnerka nenosí hezké spodní prádlo nebo o sebe po fyzické stránce zcela přestala dbát a hodně přibrala.
  • Muž se dopouští nevěry ve chvíli, kdy si už nepřipadá důležitý. Buď má pocit, že se partnerka bez něj dokáže obejít, a nebo má pocit, že ho na jeho místě nahradily děti, kterým teď partnerka věnuje veškerý svůj volný čas.
  • Muži si hledají milenku, pokud mají pocit, že jim jejich žena nerozumí. U milenek pak muži hledají pochopení, obdiv a uznání.
  • Muži jsou nevěrní, neboť nemají pocit, že by se dopouštěli něčeho špatného. Jde přeci jen o sex, nikoliv o lásku.
  • Muži se také dopouštějí nevěry s ženami, které je svádějí. Nechtějí zahodit příležitost a s ženou, která se jim sama nabízí, se vyspí, ačkoliv samotné by je třeba nikdy nenapadlo.

Proč jsou nevěrné ženy

Zdá se, jako kdyby ženy k nevěře měly méně důvodů než muži. Ve skutečnosti je tomu trochu jinak. Ženy obvykle k nevěře mají tisíce důvodů, ale nikdy se jí nedopustí. Jinému muži podlehnou teprve tehdy, když se zamilují. Jeden jediný důvod jim tedy nakonec stačí k tomu, aby podvedly svého partnera.

Ženy jsou nevěrné většinou jen s muži, do kterých se zamilují. Proč se do nich ale zamilují? Jejich vztah s původním partnerem už ochladl, partner je neustále v práci a doma tráví veškerý čas sledováním televize. Žena se cítí nedoceněná, osamělá a nemilovaná. Není tedy divu, že hledá vše, co jí doma chybí, jinde. Zpočátku jde obvykle jen o nevinné povídání, občasnou návštěvu restaurace a postěžování si na současného partnera. Teprve postupem času se z toho vyvine něco víc a nevěra je na světě.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Nevěře se lze vyhnout

Co z toho plyne? Zatímco pro muže je důležitější fyzická přitažlivost partnerky a to, zda spolu vedou sexuální život, ženám daleko více záleží na společně stráveném času s partnerem, na komunikaci a pohlazení.

Ačkoliv na počátku vztahu má žena obvykle čas na návštěvu kosmetičky i kadeřníka a dostatek sil na každodenní sex, s postupem doby času i sil ubývá. Muž si zase obtížně ve svém rozvrhu hledá okénko, ve kterém by vzal ženu do restaurace nebo do divadla. Každodenní předehra ho již nebaví a mnohem raději by si prostě užil sex. Co s tím?

Řešení existuje. Zastavte se na chvíli a zamyslete se nad tím, na čem vám záleží a na čem záleží vašemu partnerovi. Vyšetřete si každý den alespoň chviličku na to, co máte rádi a alespoň jednou týdně si někam vyrazte.

TIP: Přečtěte si mou knihu Partnerský manuál.

Přestaňte si práci nosit domů, a pokud to nejde, tak si ji s sebou alespoň neberte do postele. S tímhle vším začněte hned, protože zítra už by mohlo být pozdě. Promluvte si o svém sexuálním barometru i o svých emocích, které k sobě cítíte. Možná by pomohla i domácí ústava.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.