Partnerka neslyší, co jí říkám. Co s tím?

Máte někdy pocit, že vám partnerka nerozumí? Že se snažíte ze všech sil vysvětlit to podstatné a přitom se nemůžete zbavit pocitu, že zůstáváte nepochopeni?

Dostáváte se do situací, kdy máte co do činění s komunikační nekompatibilitou. O co jde?

Každý člověk má ve své hlavě určitou slovní zásobu. Ke každému slovu jsou v hlavě přiřazeny různé emoce s různým zabarvením.

Jakmile do mozku partnera přicházejí přes sluch vaše slova, která mají vaše emoční zabarvení, mozek druhého si je přeloží po svém.

Ve finále pak zjistíte, že vaše dobře míněná slova byla druhou stranou přeložena a často použita úplně jinak, než jste si představovali.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Komunikační nekompatibilita způsobuje partnerská nepochopení, frustraci, emoční bolest a vztahové ochládání.

Co se v takových případech dá dělat? Připravil jsem pro vás jednoduchý návod.

Ověřte si, zda jste s partnerem kompatibilní

Ověřte si s partnerkou nebo s partnerem, zda jste vztahově kompatibilní. O co jde? Každý vztah se zakládá na shodě v důležitých zákonech. Sestavil jsem tzv. Chobotnicovu metodou, která vám pomůže s určením těchto důležitých zájmů. Pomocí ní zjistíte, zda-li váš vztah vykazuje prvky kompatibility, anebo je lepší z něj rychle odejít pryč.

Nekompatibilní vztah s sebou přináší i mnoho slovního nepochopení.

TIP: Přečtěte si mou knihu Partnerský manuál.

Ověřte si svůj sexuální barometr

Sexuální barometr je veličina, která nám určuje, jak jsme s partnerem kompatibilní. Mozek je při sexu schopen vyhodnocovat shodné mozkové vlny a díky nim nám dávat pocit příjemného sexuálního uspokojení.

S pomocí sexuálního barometru můžeme velmi jednoduše vyhodnocovat, jak na tom s partnerem z hlediska kompatibility jsme.

Když je po souloži, vyhodnoťte si svůj zážitek na stupnici 0 až 10. Pokud se s partnerem pohybujete pod 7,5, váš vztah vykazuje určité nekompatibility.

Ověřte si, zda vám partner stále stojí za to

Jak? Stačí si jednoduše položit otázku: „Stojí mi to za to pokračovat s tímto člověkem dále?“ Pokud si odpovíte, že ne, váš vztah je již za horizontem a je dobré se připravit na odchod.

Osvojte si lépe partnerskou komunikaci

Příruček na zlepšení komunikace je mnoho. Stačí zajít do knihkupectví. Osvojte si nejdůležitější pravidla partnerské komunikace, jako je například pravidlo 50 : 50 nebo pravidlo Hrachu a stěny.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Nahrávejte si rozhovory

Chcete-li na svém vztahu dále pracovat a testy kompatibility jsou v pořádku, zapněte si při důležitých rozhovorech diktafon a nahrajte si, co kdo říká. Můžete se později k rozhovoru vrátit a rozebrat slabá místa.

Nejčastější slabá místa v komunikaci s partnerem

  • Odcházení od tématu
  • Mlžení
  • Poukazování na chyby druhého
  • Poukazování na svá minulá zranění
  • Odcházení mimo místnost
  • Navozování dalších nesouvisejících témat
  • Nedodržování minule stanovených dohod
TIP: Přečtěte si mou knihu Partnerský manuál.
Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.