Proč se ve vztahu prudíme?

Taky se někdy zabýváte otázkou, kam se poděl ten váš hezký vztah, jehož jste si užívali na počátku? Poznali jste se se svojí partnerkou a mysleli jste si, že tentokráte bude váš svět plný krásného. Za několik měsíců i let se však něco stalo. Z procházky rájem se stal výlet do pekla. A víte, proč tomu tak je? Proč se z princezny či prince stává saň?

Jsou zákonitosti silnější než my

Podobně jako nemůžeme přemoci sílu gravitace, nemůžeme změnit působení zákonů své hlavy. Tyto zákony jsou nemilosrdné. Nedávají nikomu výhody ani body za snažení či dobré skutky.

Platí: “Co nosíme ve své hlavě, to vidíme a prožijeme ve svém světě.”

TIP: Nahlédněte do mé knihy Partnerský manuál.

Odpověď leží ve vaší výchově

Na svět jsme přišli čistí jako sklo. Naše hlava se právě vyvinula z genetického kódu matky a otce. Právě vyvinutý mozek již od počátku jede na plný výkon. Jeho hlavním úkolem je dát tělu vzrůst a učit se ze všeho, co se v okolí děje.

Platí: “Vše, co jsme doma viděli, slyšeli a prožili, se stalo základem pro náš budoucí život.”

Platí: “Vše, co nyní prožíváme, jsme již jednou prožili.”

Současný stav je odrazem stavů minulých

Veškeré naše pocity, kamarádi, partneři jsou pouze odrazem všech emocí, které jsme už jednou zažili. Mnohé z nich se nám určitě nelíbí a pereme se s nimi celé roky, abychom pak jako na potvoru zjistili, že jsme opět v tom samém. Úsilí je totiž k ničemu. Snaha nevyvede člověka z důlku.

Platí: “Pouze změna dat zapsaných v hlavě změní náš stav dlouhodobě.”

Skutečný příběh

Pár dvou inteligentních lidí nemohl dlouhodobě najít pohodu i přes veškeré své snažení. Partnerka byla na partnera zlá, stále ho z něčeho vinila, kazila mu dobrou náladu a upadala do hysterických scén. I když věděla, že její chování není v pořádku, nemohla se ho zbavit. Zkoumáním minulosti obou partnerů jsem došel k tomuto závěru:

  1. Matka partnera jej nechtěla již od narození a proklínala ho celý kus života za jeho příchod na svět.
  2. Otec partnerky ji neměl rád. Bil ji v postýlce a často jí dával najevo, jak je špatná. Byly nalezeny tyto Emoční rovnice:
  • Kdybych na otce nebyla hnusná, nevšimne si mě.
  • Kdybych na otce nebyla hnusná, vymaže mě ze života.
  • Jediný kontakt s otcem byl, že jsme na sebe byli hnusní.
  • Jediný kontakt s otcem byl, že jsem se mu snažila ukázat, že je trouba.
  • Sebevědomí jsem si budovala na tom, že otec je blb.
  • Sebevědomí jsem si vybudovala na otcově ponižování.

Už je vám asi jasné, co bylo zdrojem nepříjemného chování partnerky a co s ní prožíval partner.

Platí: “V hlavě existuje zdroj našeho chování i veškerých prožitků.”

TIP: Nahlédněte do mé knihy Emoční rovnice.

Doporučení

Pokud se máte rádi a vztah hodláte zachránit i přes veškeré nepříjemné scény, začněte pracovat na vyčištění své hlavy od nánosů svých vychovatelů.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.