Rodiče předurčili, jaký bude náš partner

Když si vybíráme partnera, máme pocit, že je výběr zcela v našich rukách. Cítíme pocit lásky a náklonnosti a kdesi v sobě se kocháme hřejivou emocí nového. Začíná se před námi rozprostírat nepoznaný svět a ne nadarmo se říká, že příliv nové lásky působí nadprůměrné výkony.

Už asi málokdo z nás si ale během této doby uvědomí, že láska a náklonnost i sexuální chuť je generována mozkem a ten pracuje s daty, která si odkoukal doma od rodičů.

Mapa k navázání vztahu

Můžete si představit vašeho budoucího partnera jako cestu do neznámého města. Abyste se do něj úspěšně dostali, pořídíte si mapu a vytyčíte si jednotlivé body cesty. Spoléháte se přitom na pravdivost mapy i na kompetentnost jejího sestavovatele. Pouze blázen by si pořídil mapu přes močály od firmy, která nemá dobrou pověst.

Do vztahu jsme vedeni hlavně vizuální krásou, emocí lásky a sexuální přitažlivostí. Jde o prvotní kontrolu, kterou mozek dělá proto, aby nám poskytl informace o vhodnosti dané osoby. Všechny jeho výpočty jsou však prováděny pouze s daty, která se do vaší hlavy dostala během prvních let po narození.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Partnerský manuál.

Data pro vaši mapu poskytli jiní lidé a vy jste odkázáni v době nejzávažnějšího životního rozhodování pouze na ni. Pokud by vaši zroditelé byli příkladní a vedli spořádaný život plný lásky, náklonnosti a pohody – není nic lepšího než následovat jejich předanou mapu. V opačném případě se můžete dostat do smrtícího močálu v domnění, že jdete správně.

Pro ověření pravdivosti mých slov stačí stáhnout data o rozvodovosti v Česku. Je jedna z největších na světě! Naše mapy – no nic moc…

Kontrola správnosti mapy

Nezbývá nám nic jiného, než si poskytnutou mapu překontrolovat sami. Jak na to? Udělejte si na sebe chvilku čas někde o samotě a s kusem papíru v ruce si pojďme položit pár otázek:

  • Jaká byla vaše máma a táta jako osobnosti? Pište si jejich vlastnosti.
  • Jak máma projevovala lásku otci a otec matce?
  • Jak se jejich vztah během doby vyvíjel a kam směřoval?
  • Jak matka a otec projevovali lásku k vám?
  • Jak vás rodiče chválili?
  • Jak rodiče komunikovali? Byly diskuse otevřené a příjemné?
  • Jak rodiče povzbuzovali vaše zájmy?
  • Kolik měli rodiče kamarádů?
  • Jak trávili volný čas?
  • Jak trávili dovolené?
  • Jak trávili vánoce?

Nyní se na své odpovědi podívejte a buďte si jisti, že: 70% z těchto dříve prožitých emocí prožijete ve vašem vztahu někdy znova. Váš nový partner si ve své hlavě nese podobnosti s vaší hlavou, a proto vám váš mozek na něj hlásí pozitiva.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Emoční rovnice.

Jak opravit mapu?

Je pouze jedna cesta. Vymazat špatná data z hlavy s pomocí Emočních rovnic.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.