Pět tipů pro ty, kteří se cítí v létě ve městě sami

Léto je nejenom krásné roční období, ale podle statistik také právě v létě probíhá nejvíce rozchodů. Nebo se někdy prostě stane, že lidé zůstanou sami ve městě – ať už jsou singl, rozvedení nebo se nacházejí ve svém životě v momentě, kdy se museli s partnerem na čas rozloučit třeba z důvodu dlouhodobé zahraniční cesty.

Co dělat, když zůstaneš v létě sám ve městě a je ti smutno?

Využij výrazných slev ve fitness a spa v místě bydliště.

Mnoho fitness klubů a spa poskytuje pro letní měsíce výrazné slevy na vstupy. Lukrativní fitness centra jsou si vědoma omezení ve svém rozvrhu cvičebních hodin a také nízkou návštěvností dlouhodobých stálých klientů. Pokud jsi ve městě sám, můžeš využít této možnosti i pro případ, že se každý den nemůžeš dostat po práci ven do přírody, na kolo nebo k rybníku.

K obědu housku se salámem?

Někteří lidé v létě zapomínají na dodržování správných stravovacích návyků. Je to i tím, že se více grilují uzeniny a u grilování se také více holduje alkoholu. I když zůstaneš ve městě sám, dopřej si často ovoce a zeleninu. Projdi se na tržnici a odnes si domů plody pěstované doma u farmářů, nebo si zajdi do restaurace, kde se vaří lehká a zdravá jídla. Nezanedbávej sám sebe každodenní houskou se salámem.

Choď často do parků a mezi stromy.

I když je to nejbáječnější léto pro každého možná trošku jiné, tobě třeba právě chybí ta čistá letní příroda, rozkvetlá louka a lesy plné borůvek. Využívej více místní zeleně, parků a choď často do míst, kde rostou stromy. Když budeš pár minut intenzivně vnímat jejich zeleň a krásu, nabiješ se energií.

Pozvi k sobě na prázdniny přátele, příbuzné nebo vnoučata.

Když jsi sám ve městě, blíží se víkend a tobě je smutno, pozvi na návštěvu své staré dobré kamarády, spolužáky nebo rodinné příslušníky. Pokud už jsi v důchodu a máš více času, pozvi na prázdniny k sobě svá vnoučata. I pro děti může být život ve městě dobrodružstvím, zvlášť když mohou čas trávit s milovanými prarodiči.

Buď vděčný za každý nový den.

Na závěr každého dne se zeptej sám sebe, co hezkého se ti za ten den přihodilo, co jsi prožil. Buď vděčný za každý svůj den. Ta vděčnost ti po čase přinese zcela jiné pocity. Přestaneš se soustředit na svou pomyslnou samotu. Přijdeš možná na to, že vlastně sám vůbec nejsi. (Vždyť je nás tady všude kolem tolik!)

Někdy stačí jen otevřít své oči a přehodit „výhybku“ tam někde uvnitř ve svém myšlení. Vyměň negativní pocity ve svém nitru za radost a šťastný smích! Otoč si své chybné negativní Emoční rovnice.

Zajímá Vás více o samotě? Připojte se na živé vysílání Jak se zbavit palčivé samoty zde. Budeme se na Vás těšit.

Miluj své léto, miluj svůj domov a svou Zem.

Miluj své město a lidi v něm.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.