Jak velké rady pomáhají

Univerzální rada do života pravděpodobně neexistuje. Přesto však můžeme najít rady a doporučení, v kterých je mnoho pravdy a kterými by se měl řídit každý, kdo chce žít lepší a šťastnější život. Tyto rady obvykle nevymysleli naši rodiče ani prarodiče, ale už lidé dávno před nimi. Jsou to rady prověřené desetiletími či staletími, avšak výborně aplikovat se dají i v dnešní moderní době. Chcete žít šťastnější a spokojenější život? Řiďte se jimi.

Hlavu vzhůru, vždy existuje řešení

Když se člověk trápí a někdo ho chce povzbudit, řekne: „Hlavu vzhůru, třeba se to ani nestane“ nebo „Nedívej se na to tak černě“. Přestože je často velice těžké oprostit se od myšlenek na to, co všechno hrozného a negativního by se mohlo stát, měli bychom se o to snažit. Pokud totiž budeme myslet pouze na to, co nechceme, aby se stalo, téměř jistě k tomu dojde. Taková je síla myšlení.

Myslete pozitivně. Štěstí ve vašem životě se totiž odvíjí od způsobu vašeho myšlení. Život je takový, jaký ho vnímáme. Pokud katastrofu, která se vám stane, přestanete vnímat jako neštěstí a začnete v ní vidět něco, z čeho se můžete poučit a co nám umožní začít znova, stanete se v životě rázem šťastnějším. Člověk, který vnímá sám sebe i svět optimisticky, ovlivňuje i své duševní zdraví a pociťuje větší radost ze života.

Dávejte si pozor na lidi, kteří ve vás vyvolávají pocit, že nejste dost dobří, kteří se vás pokoušejí záměrně rozladit nebo vás dokonce ponižují. Vyhýbejte se těm, kteří kolem sebe šíří negativitu, zasloužíte si lepší přátele. Negativní řeči jsou totiž nakažlivé. Jakmile někdo začne se zahořklými a cynickými poznámkami, je to jako když vás strhne vír. Nálada se pak zvedá jen velmi obtížně.

Nikdy se nevzdávejte

Pokud vám někdo radí, abyste se nevzdávali, radí vám více než dobře. Situace může být jakkoli zoufalá, ale vždy existuje nějaké její řešení a vždy je tu šance, že bude líp. Nejdůležitější ze všeho je neztratit víru. Deprese a slzy ještě nikdy nic nevyřešily, za to snaha a odhodlání ano.

Přišli jste o práci a nemůžete najít novou? Hlavně se nevzdávejte. Berte současný stav jako východisko do budoucnosti, nikoliv jako definitivní porážku. Zachovejte si navyklý životní rytmus, úroveň, přátelé, pomozte lidem ještě v těžší osobní situaci.

Myslete pozitivně a snažte se věřit, že všechno, co chcete, můžete. Nepřestávejte hledat ani pokud se váš životopis v nějaké firmě nelíbil, nebo vaše emaily zůstávají bez odpovědi. Nevzdávejte se, hledejte dál a neseďte smutně doma. Uvidíte, že dřív nebo později práci najdete. Nezaměstnaní však každopádně zůstanete v případě, když složíte ruce do klína, přestanete procházet inzeráty a posílat životopisy v domnění, že to stejně nemá smysl.

Zkrátka pamatujte, že naděje umírá poslední a nevzdávejte hledání svého vysněného místa.

Nelžete sami sobě a jiným

Jedno staré přísloví říká, že s poctivostí nejdál dojdeš a další pak, že lež má krátké nohy. Obojí je pravda, a čím dřív to lidé pochopí, tím dřív se jejich život zjednoduší. Když totiž budete lhát, a nebo neříkat úplnou pravdu, vrátí se vám to. Vždy je lepší být přímý a upřímný, dokonce i ve složitých situacích.

Dokážete si představit, jaký zmatek si způsobíte ve vlastním životě, když budete pořád lhát? Víte, do jakých komplikací se můžete dostat ve chvíli, kdy zapomenete, jakou lež jste komu řekli nebo ve chvíli, kdy se vaše lži provalí?

Myslete velkoryse

Již od počátku nás učili nesmýšlet příliš vysoko, upřednostňovat jiné a držet se při zemi. V dospělosti pak činíme přesně podle těchto pokynů. Kdesi uvnitř sebe toužíme žít velký život, ale nedaří se nám to. Velkorysé myšlení je základem rozvoje osobnosti. Zkuste si to dnes. Myslete ve velkém, přemýšlejte o věcech, které vás motivují.

Snil o tom, že udělám svoji akci o Emočních rovnicích v Kongresovém paláci na Vyšehradě. Mnoho let jsem chtěl a toužil, ale má mysl mě do větších skutků nechtěla pustit. Rozhodl jsem se, že to změním a budu myslet velkoryse a akce se uskuteční. Podívejte se do mého kalendáře.

Jděte si vždy za svým, ale nikomu záměrně neškoďte

Často jsme slýchávali, že máme upřednostnit někoho jiného než sebe. Není tomu tak. Na prvním místě máme mít sebe sama a teprve na dalších místech někoho jiného, partnera či děti. Jít si za svým je naše výsostné právo. Jedině tak můžeme uplatňovat svůj talent a pomáhat jiným lidem naplno.

Jít si za svým může znít sobecky. Sobecké to ale není. Pokud jsem sám pramenem plným, přetékám k jiným. Když jsem na půl plným, co chci komu dávat? Je proto dobré jít si plně za svými sny, mějte ale na paměti, abyste u toho záměrně nikomu neškodili.

Závěr

Kromě rad zmíněných v tomto textu samozřejmě existují i rady další, kterými když se budete řídit, nic nezkazíte. A tak se klidně radujte z maličkostí, tančete vždy jako kdyby vás nikdo neviděl ,nebo se těšte na každý nový den a na to, co vám přinese.

Pokud budete potřebovat radu přímo na míru, obraťte se na mé kouče, kteří vám rádi pomohou.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.