Část 2. Jak si najít tu nejlepší práci

Časové vymezení hledání práce

Vymezte si, jak dlouho se chcete věnovat hledání nové a vhodné práce – např. do dvou měsíců si najdu práci. Vymezení času je velmi důležité. Váš mozek vám nebude denně opakovat – měl bys mít práci, kdy najdu novou práci, najdu vůbec práci… Takto budete naprosto jasně vědět, jaký časový prostor máte pro to, abyste mohli sepsat životopis, oslovit v dostatečném počtu potencionální zaměstnavatele, pracovat sám na sobě, doplnit si kurz aj. Termín si zaškrtněte v kalendáři.

Nezapomeňte, že čas, který si dáte pro aktivní hledání práce, může být ovlivněn i potřebou opět rychle vydělávat peníze. Tím se pak krátí váš časový prostor na hledání vhodné a správné práce pro vás. Z tohoto důvodu doporučuji, vytvořte si finanční rezervu, např. na 3 nebo 6 měsíců, a pak budete vědět, že po tuto dobu si můžete dovolit hledat novou a pro vás lepší práci a přitom neohrozíte finanční potřeby rodiny.

Jak často a koho oslovovat při hledání nové práce

Zcela jistě je super říci si: „Chci dělat pro tuto společnost a tuto práci.“ a pak kontaktovat TU společnost – zatelefonovat, zaslat životopis, jít se představit na personální oddělení, sledovat www.stránky s nabídkou práce a pravidelně firmu kontaktovat.

Pokud nemáte vybranou nějakou konkrétní společnost/firmu, je dobré denně usednout k nabídkám práce od zaměstnavatelů, agentur a jiných zdrojů a denně reagovat na cca 5 inzerátů, to je za týden 25 oslovených firem, za 2 týdny 50 a za měsíc 100. Takže vaše možnost najít vhodné zaměstnání stoupá s počtem oslovených firem. Zároveň je toto počet, který vás neunaví a neuvede v možnost zasílat všem obsahově stejný motivační dopis. Motivační dopis je důležitý, je to to, co si vaši potencionální zaměstnavatelé o vás přečtou jako první informaci, je to to, co o vás říká jsem takový a chci toto. Je to vaše první vizitka u nového zaměstnavatele.

Jak zapůsobit na přijímacím pohovoru

Na toto téma je spousta dostupných informací na stránkách různých odborníků, pracovních agentur aj. Já vám povím jedno: Je fajn být vhodně oblečený, upravený a zjistit si dostupné informace o firmě a pozici, na kterou se hlásíte. Je důležité znát, v čem jste přínosem pro tuto firmu a co je třeba si případně nově osvojit, jaké informace či dovednosti doplnit nebo se naučit a v čem získat praxi a zkušenosti. Dále je dobré vědět, kdy a kde můžete potřebné znalosti získat. Určitě je nezbytné mít pro tuto práci nadšení a chuť ji dělat!! Bez tohoto tam ani nechoďte, výsledek bude úplně stejný.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.