Máte ve svém vztahu ty správné propojky?

Pouze ty nejlepší vztahy poskytují jejich vlastníkům ty nejlepší prožitky.

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč vlastně máme kolem sebe vztahy? Proč raději nežijeme pouze každý sám pro sebe? Proč vlastně cítíme potřebu stále vstupovat do nějakých vztahů a často se jimi trápit až do morku kostí?

Zajímá vás, proč jsou to právě vztahy, na kterých stojí úspěch i pád našich soukromých životů? A proč zrovna vztahy otevírají neviditelnou cestu do hlubin poznání sebe sama?

Pochopte nejprve, co je vlastně vztah

Vztah je spojením dvou lidí, kteří mají společný cíl a je jedno jaký. Domluvili se na následování stejných pravidel a chtějí společně dosáhnout něčeho, na co by si každý sám nikdy nesáhl.

Proč vlastně existuje vztah?

Život je navržen tak, aby měl své úrovně. Kdo chápe, roste a poznává více, kdo nechápe, pro toho je i přízemí tím správným.

Vše se mění, točí a rozvíjí, ale i chřadne a zaniká. Je to uspořádáno tak, aby koloběh života udával lidem směr přesně na dobu k pochopení systému, ve kterém žijí. I nepochopení je svým způsobem pochopení.

Vztah nás má posunout k novému vnímání sebe, svého okolí. Má nás přivést k růstu a zdokonalení. Je prostředkem k prohloubení lásky, pokoje a radosti. Má přinést novou dimenzi do vnímání celého světa.

Kdy je vztah rostoucí?

Vztah roste, dochází-li k dosažení jeho záměru. Dvojice na prvním místě potřebuje uspokojovat své potřeby. Nejprve pocit pohody, pak radosti a smysluplnosti.

K tomu dochází pouze tehdy, když mají lidé ve vztahu společné propojky. O co jde? Propojka ve vztahu nastane tehdy, když mají oba stejné hlavní potřeby a ty jsou oboustranně uspokojovány.

Potřeby jsou u každého člověka jiné. Uvedu některé z nich:

  • Potřeba komunikace;
  • Potřeba pochopení;
  • Potřeba sdílení;
  • Potřeba společného vaření;
  • Potřeba společného sportu;
  • Potřeba cestování;
  • Potřeba zahradničení, rybaření;
  • Potřeba budování rodiny;
  • Potřeba starání se o jiné
  • a desítky a stovky dalších.

Dvojice bude nabývat hlubšího propojování, když se bude vzájemně uspokojovat v činění svých hlavních potřeb. Tyto vzájemně shodné potřeby nazýváme vztahové propojky.

Kdy je vztah chřadnoucí?

Má-li dvojice nejasný společný cíl a neshodné potřeby, dochází k pocitu prázdnoty, neplnosti a neprojevenosti lásky, spontánnosti a radosti. Uvízneme v pouhém přežívání, logickém přesvědčování, že vztah má ještě cenu. Neproudí-li láska, radost, pohoda a nadšení, je vztah již mrtvý.

Vždy musí docházet k propojování v uspokojování hlavních potřeb. Tak roste míra prožitku a otevírají se další dimenze prožitků vztahového tajemství.

Máte chuť na další patra vztahu?

Určitě dobře. Chce to ale pochopit, že tato vyšší patra se otevírají jen za určitých podmínek. Jednou z nich je prožívat s partnerem dlouhodobě skvělý pocit pohody, jenž vás k sobě bude magnetizovat touhou jej prožívat znova.

Tento pocit vám navíc prohloubí stav lásky a radosti. Otevře cestu k spontaneitě a uvolní další kreativní sílu.

Za tím vším pak stojí vzájemné propojky. 🙂

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.