Co prožíváš teď, budeš prožívat vždycky

„Tvá současnost pouze zobrazuje nastavení tvé vlastní hlavy“.

Vše, co prožíváme, můžeme kategorizovat do 4 oblastí. Do oblasti práce, peněz, vztahů a zdraví. Každá z těchto oblastí je pro život člověka nesmírně důležitá. Spokojenost v těchto oblastech přináší celkovou pohodu, nadšení a životní směr.

Naše čtyři kvadranty

Sledováním pohody ve všech čtyřech oblastech dostáváme celkovou náladu v našem životě. Každý člověk je někdy nespokojený. Důležité ale je, aby nebyl nespokojený dlouho. Pokud nespokojenost trvá déle, je naší povinností najít její kořen. Nezakopávejme nepříjemné věci pod postel v domnění, že se jednou vyřeší. Že se jednou spraví samy, nebo že na ně zapomeneme. Každá myšlenka vždy najde cestu ke svému růstu. Jsi v nějaké oblasti nespokojený?

Nastavení tvého vlastního mozku

Chtěl bys některé věci změnit a přitom nevíš jak? Stále se ti určitá situace opakuje dokola a ty nevíš, co s tím? Co v dané oblasti prožíváš teď, to budeš prožívat vždycky. Tvá současnost pouze odráží nastavení tvého vlastního mozku. Mozek, jako nejvýkonnější počítač na světě, je nastaven z dob našeho dětství. Obsahuje informace, se kterými pracuje. Není tedy možné, abychom s nezměněným programem  udělali jakýkoliv pokrok či životní změny.

Chceme-li se ve svém životě cítit lépe, musíme nejprve identifikovat, ze které z oblastí nespokojenost přichází, a odhalit nastavení hlavy, které nám tuto nespokojenost přináší. Jsme-li nespokojení v kvadrantu vztahů a přáli bychom si posunout svůj vztah na novou úroveň, musíme vědět, že naše minulé i současné prožitky v tomto kvadrantu jsou pouhým odrazem informací uložených v naší hlavě.

Projevování našeho nastavení

Máme-li nastaveno, že za lásku se musí bojovat, budeme prožívat různé variace tohoto nastavení. Máme-li nastaveno, že pro svého partnera musím být ta nejlepší, a v našem okolí se vyskytne někdo lepší než my, naše hlava začne bít na poplach. Začneme jednat výbušně, zkratkovitě, nebo se uzavřeme s nepříjemnými myšlenkami. Naše celková pohoda bude zasažena. Stejně tak i v ostatních kvadrantech, ať už jsme tlustí, nebo máme nedostatek financí, vždy jsou tyto emoce odrazem určitých vzorců.

Mnoho lidí bojuje s nedostatkem peněz a je nespokojeno, někteří naopak mají ohromné sumy peněz, a přesto jsou také nespokojení. Jiní mají úžasnou práci a podle soudu ostatních by si jí měli vážit, oni však jsou v ní nespokojení. Jiní zase práci vůbec nemají a jsou šťastní a neřeší nic. Někteří pro své zdraví stále něco dělají, jiní pro své zdraví nedělají nic a mají ho.

Jednoduše planeta je plná různých příkladů, jak se naše nastavení hlavy odráží v naší bdělé přítomnosti. Ze všeho nejdůležitější je stále se cítit dobře.

Proč už to dávno nemám?

Mít se fajn a prožívat každý den naplno, s radostí se budit a činit, co máme rádi. Pokud tomu tak není, zeptejte se sami sebe v každém kvadrantu, kde je zakopaný pes. Napište si, co vám konkrétně brání, abyste se v něm cítili dobře. Jestliže si například nerozumíte se spolupracovníky nebo máte málo peněz, napište si všechny tyto věci pod sebe. Poté si položte otázku: „Proč už to dávno nemám?“ a „Proč už jsem nepodniknul kroky, abych tyto věci dávno měl?“ Tímto způsobem snadno odhalíte své nastavení v hlavě.

Uvedu vám příklad: Máte pocit, že v práci neuplatňujete všechny své schopnosti. To vám ubírá síly, protože víte, že byste mohli své schopnosti uplatňovat mnohem více. Položte si otázku: „ Proč už to nemám?“ a odpověď může znít: „Protože se bojím požádat o lepší místo“. „A proč se bojíš?“ Mozek vám zcela zákonitě odpoví, např. „Bojím se, že mohu být zesměšněn“ nebo „Bojím se, že mě vyhodí z práce“.

Emoční rovnice zapsané v naší hlavě

Tyto jednotlivé věty vám jasně ukazují nastavení vaší hlavy. Například „Projevím-li svůj názor, mohu být zesměšněn“ nebo „Nespokojenost nesmím projevovat“. Tyto jednotlivé věty představují tzv. emoční rovnice, které jsou zapsané ve vaší hlavě a určují veškeré vaše prožitky a zážitky, které v kvadrantu práce budete prožívat. Stejně tak můžete tuto metodu používat ve všech dalších kvadrantech. Nechtějte tedy bojovat proti větru.

Jakou máme hlavu, takovou máme přítomnost

Vezměte na vědomí, že vaše přítomnost odráží nastavení vaší hlavy a nastavení vaší hlavy vždycky bude formovat vaši přítomnost. Slibte si, že se ode dneška budete snažit vždy se cítit dobře a že se tomuto cvičení naučíte.

Tak vás čeká velmi příjemný život již za několik měsíců.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.