Náš sen o krásném domě se rozplynul

Byla jednou jedna rodina a ta žila 12 let ve starším domě, který si koupila na hypotéku. Členové té rodiny snili o tom, že si dům zrekonstruují, vytvoří v podkroví zázemí pro děti, dají novou střechu, fasádu a budou mít krásnou terasu.

Svěřili se jednomu poradci, aby jim pomohl s financováním jejich snu. Plně mu důvěřovali. Ale nebyl to ten správný poradce. Radil, radil, ale neporadil si s tím ani on sám. Buď to neuměl, nebo měl jiné, důležitější věci na práci, prostě to celé zkazil. Rodina tedy jen zrefinancovala část svých závazků, ale na rekonstrukci se v žádosti do banky nějak zapomnělo.

Nechte si profesionála doporučit!

Když narazíte v oboru financí na neprofesionála, začátečníka nebo prostě lempla, může to být hodně frustrující – asi jako v každém jiném oboru.

Ale chyba ve financování může mít pro rodinu negativní dopady, a to dlouhodobě. Prostě pořád někde někomu něco platíte, třeba hypotéku, poplatky, úroky, a není z toho východiska. A v hlavě si vytvoříte obraz, že vy prostě nemáte štěstí, že to nepůjde, že vám to není dopřáno a nikdy nebude a že všichni, kdo k vám přijdou a budou vám chtít pomoci, jsou jen loupežníci a hajzlové, co vás obelžou a okradou.

Musíš za svou pravdou stát

Je třeba si uvědomit, že když máte sen a nemůžete ho dostat z hlavy, že byste to měli zkoušet dál – jinak, s někým jiným, hledat, nevzdávat se. Proč?

Protože to za to přece stojí!

Existují totiž i poradci, kteří svou práci dělají dobře, rádi a snaží se v zájmu klienta dojít k cíli a splnit jim jejich sen. Znají možnosti trhu, berou klientům telefony, odpovídají jim na jejich maily a všetečné dotazy a jednají s bankovními ústavy tak, aby pro klienta zajistili vše potřebné a za co nejméně stresu a peněz.

Nezahazujte své sny, nevzdávejte se, ptejte se ve svém okolí, vyprávějte jim svůj příběh, pátrejte po řešení. Ta rodina, která žije v tom starším domě, ještě nemá vysněnou terasu. Ale já vím, že ji mít bude. Protože to zkusili a na doporučení se potkali se mnou a i přes ohromnou nedůvěru, kterou ve mně měli, mi vyprávěli svůj příběh. A já hrozně ráda hledám řešení a nyní ho hledáme spolu – a dokud ho nenajdeme, tak se nevzdáme, ne?

Aleš Kalina mě jednou (jen tak mezi řečí a nenápadně) pochválil a řekl, že je to jedna z mých velkých předností.

Fakt? Fakt…

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.