Nechme Matrix, ať se potí za nás

Je na čase nechat Matrix dřít pro nás. Nemyslíte? Ne jako tomu bylo doposavad, kdy jsme – natlačení do situací – museli často bezmezně přijímat jeho často nechutné nabídky, jež náš tlačily k zemi, nutily ztrácet svoji osobnost, dělat věci, které nechceme, a podobné kousky starého otrokářského Egypta.

Pár připomenutí praktik Matrixu, které jistě dobře známe:

Zničehonic přišla vztahová situace, někdo něco řekl a ejhle, nálada pryč. Tlak na 5, odpoledne zkažené. Ale proč raději nepřišla situace opačné polarity?

Při pohledu na bankovní účet se nám orosilo čelo. Částka na účtu neodpovídala našim představám. Na kreditní kartě jsme utratili více a očekávaná suma peněz nedorazila. Ale proč raději nedorazila zvýšená finanční suma?

Šéf něco poznamenal, podřízený byl drzý, děti nedělají, co jsme si dohodli, auto se rozbilo a servisák si řekl více. A co čert nechtěl, luplo nám v zádech a vyvalila se plotýnka.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

A mnoho podobných jevištních událostí, kdy se kulisář snad opil a natočil nám úplně jinou scénu s jinými kulisami, z nichž se nám stahuje žaludek, potí záda, skřípají zuby a máme pocit, že na pustém ostrově by nám bylo mnohonásobně lépe.

Vše je ale Matrix vyráběný naší hlavou. To je nám jasné.

A teď to přijde. Což takhle poslat Matrix kamsi s jeho nabídkou a nechat si doručit jinou? Hodit mu jeho kulisu na hlavu a požádat o novou?

„Vážený pane Matrixi, velmi si vážíme vaší nabídky zabaleného koňského trusu, ale dnes na ni nemáme chuť. Vezměte si laskavě svoji zásilku a odvezte ji jinam někomu jinému. :-)“

Ne že bych přál jinému obyvateli planety špatnou zásilku, ale to už není má starost, kde zabalený balíček skončí.

A nyní jak na to?

  • Nejprve si musím uvědomit, že nabízená dodávka je pouze dodávka, ne kus mě. Nejsem povinen zakázku přijmout a prožít ji. Zamotat se do nabízených prožitků s vekou urgencí.
  • Jsem-li vědomý, povznesu se nad nabízenou situaci a rozhodnu se, zda ji chci, nebo ne. Emoce držím pod pokličkou.
  • Rozhodnu se, že ji prožívat nebudu, i když jsem tlačen ji prožít a jednat.
  • Odosobním se a sestavím reklamaci.
  • Počkám si na další zásilku, která se mi bude líbit.
  • Do té doby jsem v poklidu v sauně, na kole, na masáži v tom, co mně dělá dobře.

Probudit se při plavání kraulem v žumpě není rozhodně pocit, který bych chtěl dnes prožívat. Aby se tak nestalo, musím se probudit dříve. Než skočím, vyreklamuji doručované.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Je-li ale doručená zakázka výborná, zapíšu děkovný vzkaz do knihy hostů. Jak to dělám? Třeba takto:

Orámuji situaci, která se mi líbí (například příjemný rozhovor s dětmi) a řeknu do tohoto rámečku: „Perfektní zakázka, děkuji, tohle mi posílejte častěji. Takto to chci a tak to má pro můj život být.“

Matrix je emoční donáškový systém s miliony kombinací. Některé jsou ošklivé a jiné hezké. Výběrem donášky mohu i v případě nedodělané hlavy objednávat situace, které budou lepší k prožívání. Základem všeho ale je nepřijmout slepě první, co přijde.

Mějte skvělý den a příjemné dodávky. Nechme systém potit se za nás! 🙂

Tagy:
Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.