Ukončete hledání – kdo hledá, nenajde

Jak často jsme slýchali: „Kdo hledá, najde.“ Byli jsme naprogramováni nemít a hledat. Věnovat svůj drahocenný čas hledání a přežívání dneška s pocitem „nemám“.

Říkávali nám: „Kdo si počká, ten se dočká.“ Často kvůli tomuto nastavení uvízneme v čekání s pocitem „kdy už to konečně přijde“.

Ve výsledku je plná planeta čekajících s prázdnýma rukama. Bez svých splněných přání ve vztahu, práci, financích i zdraví.

Čekárny u lékařů jsou plné čekatelů na zdraví. Seznamky jsou plné čekatelů na vztah. Banky profitují z čekatelů na hojnost a pracovní úřady jsou plné čekatelů na práci.

Až 90 % z nás stále na něco čeká. Žijeme v přeludu „až jednou“. Do svých hlav jsme si připustili program „Jednou bude lépe.“ Nebude :-(. Anebo bude, ale budete zbytečně dlouho čekat. 

Kam přivedlo čekání mě?

V 17 letech jsem měl jasnou představu o svém vztahu a čekal jsem 6 let. Výsledek ukázal, že jsem čekal zbytečně. Nalezená partnerka ke mně nepasovala.

Již ve 20 jsem měl jasnou představu, co chci dělat. Neměl jsem ale odvahu svoji práci začít dělat a čekal jsem, že jednou přijde ten správný čas. Přišel až za 25 let.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Již v 26 jsem měl jasnou představu, kolik chci vydělávat. Dodnes je představa nenaplněna.

Zřejmě bude kořen umění plnění představ někde jinde

Přestaňte se chlácholit čekáním

Čekání je k ničemu. Očekávání lepších zítřků je starý komunistický slogan. Vše záleží na tom, jak se mám teď. Co prožívám v době, kdy čekám. Jsem-li sám a čekám na partnerku, budu ji hledat zbytečně dlouho. Je mnohem lepší žít tak, jakoby již někde byla, a zbavit se pocitu „nemám“. Užívat si volnosti a samoty s pocitem „mám a jsem spokojen“. Užívat si jiných lidí, jejich zájmů a názorů, a ne čekat upjatě na uzamčení se s jedním člověkem.

Pokud něco nemáte a žijete s pocitem „jednou to přijde“, je velká pravděpodobnost, že s pocitem „nemám“ zůstanete příliš dlouho anebo získáte předmět své touhy ne přesně podle svých představ.

Získáte méně financí, horší partnerku, horší zdraví i práci. 

Zaměňte vyčkání za přijetí

Nasajte do sebe pocit a naučte se jej držet s tímto charakterem: Představte si, že již svoji partnerku máte, že již své peníze máte, pracujete ve své oblíbené práci, která vás naplňuje, a oplýváte plným zdravím.

Představte si, že svoji touhu žijete, a naučte se mozek držet v kolejích tohoto pocitu. Trénujte to. Mozek totiž neumí rozeznat mezi snem a realitou. Dodejte mu svoji šťávu a on nebude používat tu, kterou jste nasáli doma nebo ve společnosti.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Vzhůru k výšinám pohody a klidu! Klid v duši ale nebudete mít, dokud nezískáte, co chcete. A mít předměty své touhy je naše povinnost.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.