Proč mít ráno depku, když to jde i jinak?

Také se vám nechce ráno vstávat? Cítíte se unavení, rozlámaní, nevyspalí a bez energie?

To všechno jsou jen důsledky toho, že se o naše tělo a ani o sebe nedokážeme správně postarat. Většinou jsou to nedořešené problémy, destruktivní vzorce a negativní emoce, které jsou spouštěčem mrzuté nálady hned po ránu. Naučme se vstávat jiným způsobem. S radostí ze započatého nového dne. S těšením se na to, co nového nás potká. S kým se poznáme. Koho potkáme a co krásného prožijeme. Že to nejde? Ale jde!

  • Nařiď si budík nejméně o 15 minut dříve, než skutečně musíš vstát z postele. Nespěchej. Začínej den pomalu. Není příjemné se hned ráno stresovat tím, že nic nestíháme.
  • Připrav si na ráno nějakou příjemnou záležitost, na kterou se můžeš těšit, hned jakmile vstaneš. Pro někoho to může být společná snídaně s rodinou, pro někoho to může být pravidelný šálek kávy. Někdo chce dostat pusu od svých dětí. A někdo se třeba rád ráno projde po své zahradě. Pokud ještě nemáš svůj první ranní záchytný bod, zamysli se, co potěší právě tebe.
  • Nepouštěj si hned ráno zprávy z televize a rádia. Zůstaň sám u sebe. Nevyhledávej negativní informace. Naopak si začni všímat těch pozitivních. Poslouchej ptačí zpěv, pouštěj si hudbu, kterou máš rád. Také odpovědi na e-maily můžeš vyřídit až během dne. Probuď nejprve sám sebe a přivítej se do nového dne. Pracovní povinnosti počkají!
  • Pokud se naučíš ráno protáhnout svoje tělo, chvilku si venku zaběhat nebo pravidelně chodit alespoň několik minut rychlou chůzí, tvé tělo ti poděkuje. Také pokud si zacvičíš Pozdrav slunci – jogínskou sestavu, budeš se cítit den ode dne lépe i po fyzické stránce.
  • Pokud už jsi v letech a myslíš si, že je normální být mrzutý a zapšklý nebo že se snad už nemáš ve svém věku na co těšit, vzpamatuj se! Každý den ráno začíná pro nás všechny. Pro mladé, staré i pro děti. Jsme tady všichni za sebe a i jeden pro druhého. I to může být tvou motivací. Domluv si hned ráno schůzku s tím, koho máš rád. Zavolej třeba do nějakého kroužku pro seniory, kteří pořádají výlety, a přidej se k nim. A už se můžeš těšit na setkání.
  • Možná ti to přijde jako bláznivý nápad, ale někteří lidé ráno začínají tak, že začnou tančit. Otevři okno, ať slunce může vejít do tvého pokoje, a tanči, jak nejlépe to dovedeš. Je jedno, zda se jen lehce pohupuješ nebo zda se divoce roztančíš v rytmu. Jde o radost.
  • Pokud se začneš zaměřovat na to, jaké myšlenky tě po ránu napadají, a dokážeš-li pracovat s těmi negativními, bude tvé ráno čím dál krásnější. Budeš se více usmívat a ve svých myšlenkách budeš mít více prostoru pro lásku a pozitivní emoce. A to za to přece stojí. Pracuj se svou myslí. Vyměň své negativní Emoční rovnice!

 
Miluj své ráno, miluj svůj den!

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.