5 věcí, které váš vztah postupně uhasí

Kde je ta láska nebeská, jež rozbouchává srdíčko, kde je ta vášeň, jež rozechvívá tělo, kde jsou ty super pocity, jež vidíme ve filmech a čteme o nich v knihách?

Kam se to všechno podělo? Jak jde věk, máme pocit, že už není, s kým bychom mohli prožít vášeň, nadšení, horlivost, souznění, spolutvoření.

Nemusí to tak být.

Jak mi řekla jedna dáma na diskusním fóru: „Mám pocit, že praví chlapi už vymřeli.“ Muži mají podobné reakce a komentují: „Mezi ženami jsou samé zlatokopky a feministky.“

Možná kdysi v osmnácti, kdy se nám zapalovala lýtka na kde koho a byli jsme schopni na diskotéce sbalit kolemstojící, jsme oplývali silou, jež nám dávala výsadu bytí nad věcí. Zamilovat se a prožívat hloubku, přirozeně si plavat v emocích nám bylo mnohem přirozenější než v pozdějším věku.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Emoční rovnice.

Za vším stojí postupné zklamávání se v prožitcích lásky. Opakuje se nám podobné, co jsme viděli doma, a postupně s klidnou vůlí sesycháme do křesla vzpomínek a sledování televizních seriálů o lásce. S povzdechem u konce filmu si pak dáváme závazek, že musíme se svou ztuhlostí v citech něco udělat.

Když pak získáme nový vztah a svého vytouženého partnera, ukazuje se, že jsme schopni lásku utloukat denně nástroji, o nichž jsme ani nevěděli. Podobně jako tělo matky umí umořit svůj vlastní plod v děloze, umí partneři zadusit jeden druhého svým chováním a návyky.

Vypozoroval jsem 5 smrtících jedů, jež se vstříkávají do žil láskyplného vztahu dvou kdysi zamilovaných k jejich postupné smrti:

  • První jed: Nežijeme svůj život ve společnosti partnera.
  • Druhý jed: Nevyjadřujeme své city naplno.
  • Třetí jed: Kontrolujeme své sexuální projevy.
  • Čtvrtý jed: Vyčkáváme, co udělá ten druhý.
  • Pátý jed: Ohýbáme slova, abychom neztratili přízeň.

Vyjmenované jedy řídí strach ze ztráty svobody, přízně i vztahu samotného. Dále pak strach z výsměchu a pokoření, z nařknutí z hlouposti. Z pohrdnutí našimi projevy, vzdechy, pachy apod.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Partnerský manuál.

Proč by ale měl strach kazit náš skvělý vztah? Dá se s tím něco dělat? Jistě.

Udělejte toto:

  1. Naučte se jedy zpaměti.
  2. Když budete s partnerem, pozorujte své chování a pocity. Pokud zjistíte, že jste ovládáni strachem, napište si, čeho se bojíte. Například „Bojím se, že když budu žít po svém, partner mě odvrhne.“ nebo „Bojím se, že když navrhnu vlastní přání, partner se mi vysměje.“ „Mám obavu, že když vyjevím své city, zůstanu v nich sama.“ „Mám obavu, že když si při sexu pěkně zakřičím, partner se mi vysměje.“ atd.
  3. Každý strach je výtvorem mozku, aby vás od něčeho ochránil. Musíme přijít na to, od čeho. Jak se to dělá? Takto…
  4. Vezměte si svůj první strach a položte si otázku: „Proč by mě měl partner odvrhnout, když si budu žít po svém?“ A napište si další věty, které z vás vypadnou. Například si napíšete: „Protože partner si chce dělat pouze to, co chce on.“ nebo „Partner nemá chuť dělat, co žena navrhne.“ atd.
  5. Naučte se pracovat s Emočními rovnicemi. Kurs zdarma pro vás jsem sestavil zde >>>.
  6. Prací na sobě na odstranění bloků v hlavě se dá dosáhnout toho, že nebudete se svým milovaným partnerem ničit dobré, které ve vás je.

Držím palce, sám jsem se odblokoval z mnoha zákeřných nastavení z domova a mohu tuto cestu vřele doporučit.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.