8 varovných situací ve vztahu

Dostudoval jsem vysokou školu a propadl jsem se do prázdna. Šikovný kluk s velkými představami do života, ale bez zkušeností a znalostí, jak je naplnit.

Naučili mě během života počítat parní kotle a jaderné reaktory, ale nenaučili mě, jak bych si měl v životě najít partnera, se kterým mi bude dobře. Nezbývalo mi nic jiného než používat naučené automaty mých rodičů.

I přesto, že jsem se na svůj vztah hodně připravoval, snil jsem o skvělých okamžicích a držel si uzdu před lehce dostupným sexem, bylo mi to úplně k ničemu. Mé vztahy stejně vykazovaly prvky bolesti, nepříjemných myšlenek, byly protkány touhou utíkat do samoty.

Můj domov nebyl domovem. Stal se místem k přespání, k vypraní prádla a starání se o to nejpodstatnější. Škoda. Kdybych věděl, co vím dnes o vztazích, kdyby mě někdo poučil, jak to všechno funguje, co musím udělat, abych si vytvořil ráj na zemi, nemusely mé dvě děti trpět rozpadem vztahu, chladem a mými dalšími defekty.

Naše společnost budiž pochválena! Učí nás kdejaké nedůležité věci, ale to podstatné ne. Učí nás, že máme poslouchat kdejakého troubu, ale sama sebe ne.

Pozor na varovné situace, které jsem zažil a o kterých musíte vědět, že jsou pro váš vztah výstrahou k jeho možnému ukončení.

Zbytečné vysvětlování sebe sama

Pokud ve svém vztahu musíte obhajovat své postoje, slova, výlety, jídlo, útraty, znamená to, že vám váš partner nerozumí, má jiné hodnoty a budete upadat do nepochopení.

Zdlouhavé diskuse

Mají vaše diskuse nápis „o ničem“? Upadáte do zdlouhavých komunikačních litanií s velmi malým výsledkem? Znamená to, že váš partner má jiný slovník a jiné emoce napojené na vaše slova. Zdlouhavými diskusemi je ale vztah neefektivní, nikam moc nevede a ubírá mnoho sil.

Špatný sexuální barometr

Sexuální barometr měří dobře. Umí vyhodnotit kompatibilitu vašeho vztahu. Hodnotí vědomé i podvědomé emoční zápisy ve vaší hlavě. Více se můžete naučit v tomto článku…

A další výstrahy, které mě pronásledovaly

  • Nepříjemný tělesný pach
  • Neustálé výčitky
  • Nepochopení
  • Málo souznění
  • Nemáte potřebu spolu trávit čas

Někde hluboko v nás dřímá představa, že bychom měli vydržet. Ohnout se, snášet příkoří. Ano, tak jsme byli mnozí z nás vyučeni doma. Není to ale potřeba.

Dává-li vám váš vztah své výstrahy, slyšte a vizte je dobře. Vlastnosti partnera se nezmění ze dne na den a u některých vůbec. Výstrahy se časem více zhmotní a najednou se můžete ocitnout v pasti jeskyně, kde vůbec nechcete být.

Nedovolte, aby krása lásky, náklonnosti a jednomyslnosti byla dána na pospas nevědomosti!

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.