Kompromisy – zabijáci ve vztahu

Někdy si myslíme, že když milujeme, vyřeší se všechno. Teprve později se ale potkáme s často neřešitelnými situacemi. Znamená to, že se náš partner změnil k horšímu? Nikoliv, zůstal stejný, ale naše oko nevidělo vlastnosti, jež akorát vyplavaly na povrch.

Žijeme v době, kdy každý touží po vztahu a lásce. Již od narození je naší primární potřebou milovat. Od patnácti si hledáme vhodného partnera opačného pohlaví a žijeme s nadšením, jak ten náš život bude jednou úžasný, až dokonalý.

Statistika ale ukazuje, že se skoro polovina těchto úžasných vztahů cestou rozpadne a počáteční euforie zmizí v nenávratnu. Čokoládové mosty roztají a propadnou se do propasti. Ale proč vlastně to hezké krachuje a netrvá déle? Poněvadž ignorujeme důležité poznatky lidské psychiky, které bych vám rád nyní vyjmenoval.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Emoční rovnice.

Naše láska vyřeší všechno

Do tohoto klamu padají mnohé dvojice. Jsou zamilovaní a žijí v sedmém nebi. Jejich láska je tak úchvatná, že pro ni samu nevidí realitu. Jsou ochotni dělat kompromisy skoro ve všem. Oslovují se „Lásečko má nebeská“ nebo „Ty můj živote“ atp. Nic proti tomu, je hezké být zamilovaný, akorát není zcela v pořádku si nechat zakalit jinak čisté brýle hormonem štěstí.

Později, když přehlédnete partnerovy nedostatky, zcela jistě někde vyplavou a přinesou vám zkázu všeho hezkého. Jednoho dne uvidíte vašeho partnera v jeho skutečné podobě a zjistíte, že už na něm není co milovat.
Rada: nenechte si zakalit brýle intenzivní láskou a použijte 7 metod pro rozpoznání partnera

Partner se časem změní

Někdy vás cvrnknou určité vlastnosti partnera přes nos a jste z nich udivení. Zarazí vás, jak se choval v restauraci, jak odsekl svému kamarádovi, jak se staral o sebe, když jsme byli pod stanem. Máte však tendenci to omlouvat, že to není pro vás tak důležité a že si svoji lásku rozhodně nenecháte nikým vzít.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Partnerský manuál.

Cítíte, že jeho vlastnosti jsou tak trochu podivné a přitom nejste ochotni si připustit, že byste si měli kvůli čemukoliv nechat pokazit to hezké, co mezi vámi je. Proto ignorujete své pocity a vrhnete se opět na užívání příjemného. Dopujete se, že jde o prkotiny a že on se časem určitě změní.

Rada: Pište si, co vás na partnerovi trká a pak se na svůj seznam podívejte později s čistou hlavou. Uvědomte si, které z jeho prohřešků jsou pro váš život neskousnutelné.

Sex se časem polepší

Sex se v dnešní době příliš propaguje a dělá se z něj bůh vztahu. Všichni se kolem něj točí a myslí si, že pokud bude fungovat sex, bude fungovat všechno. Je to ale obráceně – pokud je ve vztahu všechno v pořádku, funguje sex.

Pokud s vaším novým partnerem sex není na Sexuální barometru příliš vysoko, nepočítejte s tím, že se jednou polepší. Můžete být z vašeho partnera nadšení, ale pokud na začátku nefunguje postel, dostaví se později zklamání. Mozek při sexu zapojuje mnoho hodnotících složek a je možné je využít pro hodnocení partnera.

Rada: nenechte se unášet slepotou. Spolehněte na první sexuální prožitky. Pokuste se vnímat partnera i jinak.

Až mu ubude práce, bude více se mnou

Někdy se zamilujeme do člověka, který je přepracovaný. Sice je schopný nás fascinovat svojí inteligencí a přehledem, ale i na schůzkách mu stále zvoní telefon a neví, kam dříve skočit. Jsou mezi námi přepracovaní jedinci, nic proti tomu. Práce přece může bavit. Pokud ale nemá čas na vás jako na svého partnera, nepočítejte s tím, že jednou na vás bude mít času více.

Pokud jsem zamilovaný a stejně mám na druhého času málo, kolik času mi na něj asi zbude, když láska trochu pomine?

Rada: nenechte se na prvních schůzkách oklamat dokonalostí, chytrostí a bohatstvím.

TIP: Nahlédněte do mé knihy Partnerský manuál.

Když se odstěhuji za ním, budeme se mít lépe

Partner žije v jiném městě a vy se domlouváte, že byste se sestěhovali dohromady. Láska je veliká a vy toužíte být co nejvíce spolu. Máte ale ve svém městě firmu nebo dobře placenou práci.

Táhne vás to k němu, ale v hloubi duše cítíte, že někde může vyvstat problém. Na menším městě není pro vás tolik práce, obchodů, zájmů atd. Mozek má ale tendenci vás přesvědčovat, že když budete spolu, bude vám mnohem lépe a dohromady to všechno určitě zvládnete.

Rada: Nezvládnete, malé město a způsob života malého města vás začne iritovat a láska vymizí.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.