Poznejte pilíře svého vztahu

Vše, co stojí dlouho, stojí pevně.

Vše, co stojí, musí stát na pevném základě. A ve vztazích tomu není jinak. Nenechejme se oklamat názorem své hlavy, že krátkodobé příjemné zážitky jsou jasným znamením pro dobrý vztah.

Život každého jedince odráží jeho hlavní hodnoty a nastavení. Budeme jim říkat pilíře. Tyto pilíře jsou neodmyslitelnou součástí každého člověka. Když mu je vezmeme, bude mít pocit, že přestal existovat, že jeho život pozbyl smyslu, že je zbytečné žít.

Každý z nás má své pilíře jiné. Jejich vznik záleží jak na výchově a národnostních zvycích, tak na talentu zapsaném v mozku.

Dobrou pomůckou pro zjišťování pilířů je zeptat se sebe sama:

  • Co rád dělám?
  • Při jakých aktivitách ztrácím pojem o čase?
  • Do jakých aktivit se nemusím nutit?
  • V jakých činnostech vynikám?
  • Kde jsem nejvíce užitečný pro své okolí?
  • Kde se nejvíce zasměji?

Zodpovězením těchto otázek získám seznam aktivit, které mají pro můj život zásadní význam.

Pokud své pilíře znám, je dobré na nich stavět  svůj život. Organizovat své aktivity kolem nich a snažit se, aby tyto činnosti přinášely i peníze.
Znalost pilířů je i důležitým aspektem při hledání životního partnera. Životní partnerství musí stát na pevném základě, který je vymezen shodnou oblastí zájmu a činností.

Podstatou vztahu je budovat přátelství, a to se zakládá na sdílení společného zájmu. Pokud s někým nemám společný zájem, proč bych se s ním přátelil? Přátelství je tedy vstupní branou úspěšného vztahu.

Chci-li tedy najít vhodného životního partnera

Musím si nejprve zjistit, zda s ním mohu vytvořit hluboké přátelství. Odmyslím si tedy sexualitu a jakoukoliv přitažlivost a hledám znaky přátelství. V tom mi dobře pomůže znalost pilířů obdivované osoby. Snažte se je odhalit pomocí uvedených otázek.

Nalezneme-li partnera alespoň s jedním stejným pilířem, vztah se stane příjemným zážitkem, rozvíjejícím společný zájem. Existuje-li shoda v prioritním zájmu, ostatní se již dá pohodlně vyřešit. Viz článek Založte si Domácí ústavu.

Ve mém CD 7 metody jak poznat svého životního partnera, se můžete dozvědět více o Chobotnicově metodě i o dalších metodách, jak poznat toho pravého pro život.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.