Proč je dobré si otestovat svůj partnerský vztah?

Láska může poblouznit a zmást mysl, test vztahu nikoliv.

Kamarádka si našla skvělého partnera po letech úmoru v různých vztazích. S nadšením mi sdělovala, jak skvělé životní okamžiky zažívá. Co všechno mohou společně dělat, prožívat a že se konečně dostává k zahojení starých jizev z předchozích vztahů.

Neměla to jednoduché. Přestože je to skvělá ženská, ve vztazích se jí nevedlo.

Moc jsem jí přál nového partnera a s chutí jsem poslouchal její vyprávění o tom, co nového podnikli a teprve chystají.

Po roce pěkného života se její vztah rozpadl a láska i nadšení zmizely.

Snažil jsem se vysledovat, co se stalo a jak by se jejich bolesti dalo předejít. Jak to udělat, aby se podruhé nespálila a nemusela již poněkolikáté tolik trpět?

Dobrý vztah = čtvrtina života vyřešena

Rozvodovost je kolem 45 %. Berme ale v potaz, že jde o páry, které se již k nefunkčnosti přiznaly. Odhaduji, že dalších 30 % žije ve vyhořelém vztahu, ale bojí se s tím cokoliv udělat a veřejně se k tomu přiznat.

Chceme-li životní pohodu, musíme si udělat klídek ve 4 životních oblastech. Vztahy jsou jedna z nich a ty další jsou práce, peníze a zdraví.

Dobře vybraný partner je zárukou pohodového života, příjemného rodinného zázemí a pro děti hnízdečko, kde se budou cítit dobře.
Lásce ale nemůžeme věřit.

Kdyby fungovala, statistiky by nemluvily tak krutě. Láska nebeská neexistuje. Je potřeba si partnera prověřit i jinak, a to v zájmu našeho budoucího štěstí.

Vztah je dobré testovat v těchto oblastech:

1. Společné zájmy

Vztah s partnerem je potřeba chápat jako přátelství plus sexualitu. A přátelství se zakládá na společných zájmech. Když nemáme společný zájem, k čemu bychom s přáteli trávili čas?

Vždy najdete alespoň jeden společný zájem, který vás s přáteli propojuje. Pokud vymizí, nebude chuť se do přátelství vracet. Společným zájmem může být i komunikace na dané téma.

Vztah s partnerem se utužuje na společných zájmech, z nichž plynou společné prožitky, na které se pak vzpomíná. Pokud společné zájmy nejsou, vztah je založen pouze na sexu a dlouhodobě nikam nevede.

2. Sexuální vhodnost

Proč jsme k někomu vábeni, a k jinému ne, to je velké téma. A málokdo umí přesně vysvětlit, proč se nám zrovna líbí někdo, s kým zažijeme později peklo.

Sexuální vhodnost je potřeba testovat, aby ve vztahu nebyl chlad a byli jsme k sobě neustále vábeni. Samotná sexuální vhodnost bez přítomnosti dalších složek vztahu je málo.

3. Povahové vlastnosti

Povahové vlastnosti nemusí být shodné. Mohou být klidně i protikladné, jenom se nesmí vzájemně ničit a odpuzovat. Proto je potřeba testovat, které partnerovy vlastnosti nás mohou v budoucnosti iritovat a ničit ty dobré.

4. Rodinné zvyklosti

V rodinném hnízdě nám byly předány důležité charakterové vlastnosti. Naučili jsme se, co je láska a cit. Převzali jsme um milovat, či nenávidět.

Je proto velmi důležité odkrýt partnerovo zázemí, kde vyrostl a co se tam naučil. Testováním partnerova hnízda se dozvíme mnoho důležitého pro náš budoucí život.

5. Další důležité oblasti, které je zapotřebí otestovat:

  • Náboženská orientace a zvyklosti,
  • okruhy kamarádů,
  • způsoby komunikace,
  • preferovaný styl odpočinku,
  • vztah k alkoholu a drogám,
  • pracovní preference,
  • rodinné požadavky,
  • dovolené a jejich trávení.

Další článek pro vás.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.