Jak voní láska?

Také si dobře vzpomínáte na to, jak voněla vaše první láska?

Je to tím, že lidský mozek má schopnost pamatovat si vůně po dlouhou dobu. A dokonce je dokáže vázat i k milované osobě. Proto si dokážeme i po mnoha letech vybavit třeba právě to, jak voněla naše první láska. Také vůně vázaná na lásku mateřskou je do našeho mozku zapsaná téměř nevymazatelně. Víme, jak voní naše máma. A určitě mi dá za pravdu každá maminka, že by svoje malé miminko poznala také po vůni.

Vnímání čichem má pro život člověka velký význam. Přestože se čichové kompetence každého člověka liší a jsou podmíněny geneticky, je možné čich cíleně cvičit a rozvíjet. Podle vědců lidé používají jen malou část svého skutečného čichového potenciálu. Není to škoda, co myslíte?

Tak například s partnerem bychom si měli vždy vonět již na začátku vztahu při našem seznámení. Pokud podceníme naše smysly, vystavujeme se riziku možného rozchodu. Naše vůně se totiž nedá ničím přemýt, a to ani parfémem.

Pokud toužíte po relaxaci a odpočinku, zkuste využít aromaterapie. Je to druh alternativní medicíny a doslova znamená léčbu pomocí vůní. Vonné složky zde používáme za účelem změny mysli a nálady. Podle potřeby účinku buď stimulují (jang), nebo uklidňují (jin). Léčba vonnými esencemi olejů je velmi rozšířenou alternativou v době, kdy se necítíme dobře.

Když v létě ustane bouřka, jděte ven na procházku. Dýchejte zhluboka čerstvý vzduch, který je prosycený ozonem. Užijte si tu vůni po letní bouřce.

Vzduch po ní navíc bývá nejčistější a většinou je i díky dešti zbavený možných alergenů. V dnešní době někdy už ztrácíme kontakt s přírodou, ale pokud začneme více vnímat její mocné kouzlo, objevíme mnoho dalších krásných vůní, které nám sama příroda nabízí.

Vyzkoušeli jste již doma použít vonné oleje? Některé oleje do aromalampy jsou určeny přímo pro společné partnerské chvíle. Vyzkoušejte třeba vůni jasmínu, který je nazýván „Královna noci“ a který dokáže u vás doma vytvořit opojnou a exotickou atmosféru.

A na závěr uvádím malou meditativní afirmaci – vyznání muže:

Má milovaná ženo, jsi voňavým květem na rozkvetlé jabloni. Jsi loukou, která kvete v červenci vlčím mákem. Jsi čistou vůní deště. A jsi také jemným vánkem, který zavoní v mém srdci pokaždé, když se roztančíš.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.