5 přání umírajících, které se nevyplatí ignorovat

Vytvořte si unikátní plán týdne, který vás posune rychle vřed

Víte, co nejvíce zaměstnává lidi, kteří již vědí, že mají minuty svého života spočítané? Kupodivu mnoho z toho, co my často odkládáme až na poslední místo v domnění, že máme ještě času dost.

Ale jak se říká, smrt klepe na dveře, aniž o tom víme. Nikdo z nás neví, kdy zaklepe na ty jeho.

Steve Jobs na své smrtelné posteli řekl: „Když tak ležím na nemocniční posteli a promítám si celý svůj život, uvědomil jsem si, že všechno to uznání a bohatství, na kterém jsem si tolik zakládal, zbledlo a ztratilo význam tváří v tvář blížící se smrti.“

Jen těžko se dá pochopit, že právě to, co má pro náš život nejmenší hodnotu, si žádá pozornost nejvíce. Určitě znáte pokyny své hlavy: „Vynes koš!“, „Ukliď!“, „Pracuj více!“

Svou vlastní hlavou jsme tlačeni do věnování pozornosti věcem, jež na konci života zblednou a ztratí význam. Ale proč? Protože vír světa táhne každého jedince k tomu, co dělá většina. A většina spěchá, nemá čas se zastavit a vytvořit si žebříček hodnot toho podstatného.

Lidé krátce před smrtí, když už věděli, že jejich život má jasný konec, vyjádřili svá přání takto:

Přání číslo 1

Přál bych si žít život plně pro sebe a podle svých přání, a ne jak si přáli druzí a diktovali mi.

Přání číslo 2

Přál bych si, abych tolik nepracoval a věnoval se i více sobě a svým blízkým.

Přání číslo 3

Přál bych si, abych měl více odvahy vyjadřovat své pocity a názory jasněji a s větším důrazem.

Přání číslo 4

Přál bych si, abych mohl budovat více své vztahy s rodinou a přáteli.

Přání číslo 5

Přál bych si, abych si dopřával více radosti do života.

Jak poznatky lidí na sklonku života co nejlépe využít pro sebe?

Přečtěte si tato přání umírajících pozorně. Skrývají v sobě moudrost i návod k tomu, jak se vymanit z každodenního upoceného, ulítaného životního stylu. Kdyby tito lidé dostali možnost přijít na svět ještě jednou, nikdy by se nezapletli do pastí současného věku.

Chvat, neláska, rozbroje, sobectví, chamtivost, urputnost jsou právě ty vlastnosti, na které dnes zkuste zapomenout. Vytvořte si jednoduchý plán rozvoje svého dne.

  1. V pondělí si dejte úkol žít jenom pro sebe.
  2. V úterý si slibte, že nebudete tolik pracovat.
  3. Ve středu řekněte jednomu člověku přesně to, co si myslíte.
  4. Ve čtvrtek udělejte doma párty.
  5. V pátek si položte otázku: Co mohu dnes udělat, abych měl více radosti?

Pokud je to na vás moc, začněte alespoň takto: Dejte si týdenní přestávku a pak opět začněte. Vaše oblíbené jídlo by se mělo sníst, dokud je ještě teplé. Nedopusťte, aby se to podstatné nestalo a vy jste si na smrtelné posteli podobné věci vyčítali.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.