Máte nafouknutá všechna 4 kola?

Tak jsem si udělal osobní pochůzku po několika psychologických a manželských poradnách, abych vyzvěděl, jakou kvalitu řešení nabídnou na můj problém. Nechci ponižovat ničí práci, ale v podstatě mi nikdo z nich neposkytl dostatečné dobré řešení, které by mi pomohlo se z mého problému dostat anebo mi alespoň poskytnout dostatek sil k rozhodnutí se s problémem poprat. Snažil jsem se vyhodnocovat jednotlivé rady a žádná z nich nepřesáhla známku 7,5 na stupnici 0 až 10 (kde 10 je nejlepší hodnocení).

Špatný výběr poradce

Možná jsem si zrovna vybral špatné poradce, nicméně jsou to poradci a jejich prací je pomáhat lidem vyřešit jejich problémy, ať už v jejich psychice, s partnerem či v práci.  Není proto divu, že lidé, pokud mají nějaký palčivý problém, navštíví více poradenských firem, aby uhasili svoji bolest a nalezli odpověď na to, co je pálí.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Co mě však nejvíce překvapilo, že nikdo z poradců se nestaral o celkové balancování mého života. Soustředil se na sdělený problém a nezkoumal jeho kořen. Měl jsem pocit, že se snažil nafouknout jedno prázdné kolo mého automobilu a již nezkoumal, zda i ostatní pneumatiky jsou v pořádku.

Správně nahuštěná všechna 4 kola

Proč je zapotřebí mít všechna 4 kola správně nahuštěná, zde asi nemusím vysvětlovat. Nesprávně nahuštěná guma s sebou přináší mnoho rizik při dopravě a rychleji se i opotřebovává. U větších aut či traktorů může dojít vlivem nesprávného nahuštění i k nebezpečnému naklánění celého vozu.
V životě člověka je tomu podobně. Musíme dbát na to, aby všechny 4 oblasti (práce, peníze, zdraví i vztahy) byly v rovnováze, tedy nad 7,5. Chceme-li se cítit příjemně, musíme dbát právě na tyto oblasti a snažit se, abychom v nich neklesli v hodnocení nálady pod toto číslo.

Na zem přicházíme a odcházíme s čistým štítem

Člověk si při narození na zem nic nepřinesl a nic si také neodnese. Z toho nám plyne, že jediné, co zde máme k dispozici, je dobrý pocit. Žít v pohodě a nikomu při tom neškodit. Když se v životě necítíme dobře, k čemu to veškeré žití je? K čemu se snažíme a pachtíme, když ve výsledku nemáme příjemnou náladu a dobrý pocit ze všeho, co děláme?

Jednotlivé kvadranty jsou na sobě závislé. Pokud někdo má dobré hodnocení kvadrantu peněz (9.2) a má špatný vztah s partnerem (4.0), k čemu mu ty peníze jsou? Aby si kupoval nicotnosti, drahá auta a domy a na dovolené jezdil sám či s milenkami?

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

A když má někdo super práci a tráví v ní 15 hodin denně a zkolabuje mu zdraví? Nemůže svoji skvělou práci vykonávat a peníze z ní jdoucí může akorát hromadit na svém účtu, aby snad jednou, až se uzdraví, je mohl z účtu vybrat a začít konečně žít.

Čtyři oblasti života jsou mezi sebou provázené a neustále se prolínají. Dbejte proto i vy, abyste měli dobrá čísla nálady a nestalo se vám, že s dobrým autem budete jezdit na prázdných gumách. Stačí přece tak málo, vědět, kde se dají přifouknout.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.