Objevte sílu své hlavy

Mozek má své vlastní zákonitosti a jejich neznalost nikoho neomlouvá. Je to stejné jako u jiných zákonitostí. Když je znáš, můžeš je využívat pro svůj užitek, když je neznáš, je to každému jedno. A k tomu navíc ještě můžeš trpět a doplatit na jejich neznalost. Nejlepším příkladem jsou dopravní předpisy. Jejich neznalost sice nemůže zamezit dotyčnému sednout si za volant, ale klidně jej může stát život či tučnou pokutu.

Fyzikální zákonitosti

U fyzikálních zákonitostí je tomu podobně. Lidé si huntují své životní prostředí pálením vzácné suroviny zvané uhlí, protože neznají zákonitosti efektivní přeměny energií. Pumpují ze země vzácnou a neobnovitelnou ropu, aby se mohli vozit v autech, protože neznají efektivnější výrobu točivého momentu. Neznalost ale neomlouvá. Tak si dnes a denně ničíme své životní prostředí, abychom svým pravnukům odevzdali znečištěnou planetu plnou smogu, státních dluhů a vytěžených ložisek.

A co gravitace? Neviditelný jev, který nás každý den drží při životě, a cítíte jej? Máte pocit, že by vás něco drželo při zemi? Nikdo necítí nic. A přitom je to jedna z nejsilnějších sil ve vesmíru. Díky ní má Slunce své planety a

Měsíc je několik miliard let stále s námi.

To, co nyní známe, známe díky zkoumavosti lidí. Většina objevů, ze kterých těží současná společnost, jsou objevy posledních 200 let. To ale neznamená, že tyto jevy teprve před 200 lety vznikly. Byly zde od dob, co je Země Zemí.

A podobně je to se všemi jevy, které dnes známe. Byly zde od pradávna a je zde dokonce nespočetně dalších jevů, které ještě čekají na své objevení. Jejich neznalost ale neznamená, že se neprojevují. Projevují se se stejnou silou, jako po svém odhalení.

80% pravd si nejsme vědomi

Dnes bych vám rád poodkryl jeden zákon, který jsem objevil, ale stále čeká na všeobecné přijetí. Tento zákon říká: „Všichni si zobrazujeme vlastní pravdy, zapsané v hlavě, ale 80% z těchto pravd si nejsme vědomi.“ Díky tomuto zákonu máme pocit, že se nám v životě objevují mnohé zkušenosti (prožitky), které nechceme a přímo je nenávidíme, ale ony jakoby naschvál se projevují stále dokola.

Je tomu tak proto, že máte v hlavě zapsané různé skutečnosti, které se vám zobrazují (realizují) a vy dobrovolně, aniž byste měli sílu je ovládat, si musíte odžít jejich projevení se. Tato zákonitost dává dnešnímu světu tvář, a poněvadž je stejně silná jako gravitace, hýbe lidským pokolením odjakživa. Díky této zákonitosti národy vznikají a padají, budují své kultury a zabezpečení a pak je postupně ztrácejí. Obracejí se k vytvořeným božstvům a prohlašují je za jediná správná v domnění, že pouze jejich bůh je s to jim pomoci od zkázy a životních proher. Je ale načase si uvědomit, že nejde o božské síly, ale o zákonitosti, popsatelné a zdokumentovatelné díky mému vynálezu Emočních rovnic.

Objevte sílu své hlavy

Je proto nanejvýš důležité, aby každý člověk pochopil sílu své hlavy a jejích zákonů a využil je ke svému dobru. V opačném případě se stane otrokem vlastního mozku a zemře obklopen nepříjemnými myšlenkami zmaru.

Zkusíme důkazy: Vyjmenujte si alespoň tři případy skutečností, které v životě nechcete. Například nadváha, špatný partner, špatná dovolená, málo peněz, nezáživná práce, necitlivý šéf, špatní kolegové atd. A nyní si položte otázku: jak je to možné, že jsem se dobrovolně dostal do těchto situací, které nechci? Vždyť jsem vždy měl možnost svobodného rozhodování, tak jak to, že po uplynutí určité doby musím čelit nepříjemným emocím plynoucím z prožívání těchto zážitků?

Za vším stojí váš mozek

VY jste se s jeho pomocí rozhodli, jak jste se rozhodli. Využili jste jeho mechanismů rozhodování, a aniž byste si to uvědomovali, rozhodli jste se.

Důsledkem těchto počinů dnes máte, co máte. Váš život je dílem vašeho mozku, který vás přes proces rozhodování přivedl přesně tam, kde právě nyní jste. A odžít si to musíte jenom vy. Jenom vy! Nikdo vám s žitím vašeho života nemůže pomoci.

A jak se vám žije? Dobře, špatně, průměrně? No, povězte jak? Pokud dobře, fajn, pokud špatně, tak vězte, že vám váš mozek seskládal své puzzle. Seskládal vám různé situace (o nichž si sám myslel, že jsou pravdivé) dohromady a řekl: „Tak si je zde pěkně odžij, a jestli se ti mé puzzle nelíbí, je mi to jedno“.

Mozek je totiž jenom stroj. Je mu úplně jedno, zda se vám žije dobře nebo špatně, je to pouze shluk neuronů a energie, který pracuje podle svých zákonitostí. Seskládal vám své puzzle, a i když se vám nelíbí, bude vás obviňovat, že je to vaše vina.

Pravdy, které měl napsané

Vzpomínám na příběh jednoho z mých klientů, který mi objasnil své mozkové puzzle. 20 let se snažil o nastolení finanční svobody, pracoval o sto šest, ale jeho účty vykazovaly stále prázdnotu. Mozek mu poskytoval rozhodnutí, která vedla k neustálým finančním prohrám, a on je žel následoval. Dotyčný nebyl líný, ani rozhazovačný, ale musel si odžít své puzzle, pravdy, které měl zapsané ve své hlavě ve formě Emočních rovnic.

A představte si, co mu jeho mozek řekl – že za finanční neúspěch může on!

On se trápil nad svojí neschopností a pracoval ještě více, aby se po 20 letech ocitl na nemocničním lůžku pro vyčerpanost.

Jaké puzzle prožíváte vy? Pokud špatné, přestaňte bojovat proti situacím, které prožíváte. Stejně by to bylo k ničemu. Raději se přičiňte o změnu obsahu své hlavy a pak uvidíte i změny toho, co každodenně prožíváte.

Přečtěte si také:
Ovládněte svůj mozek a získejte, po čem toužíte!
Nevěřte všemu, co váš mozek vymyslí

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.