Můžu jít štěstí naproti, nebo je vše jen náhoda?

Na téma štěstí či osud již bylo napsáno mnohé. Určitě jste nejednou přemýšleli nad tím, jak je možné, že se někomu stále dobře vede a jinému ne. Jak je možné, že kolega, kamarád či sourozenec má to, co si přál, a vše se mu daří a vy se cítíte frustrovaní a neúspěšně se snažíte naplnit své touhy?

Existují děti štěstěny?

Ano, někteří jedinci mají start do života snazší. Jsou to ti, kteří vyrostli v rodinách, kde jim rodiče byli oporou, chovali se k sobě láskyplně, kde vládla pohoda, dobrá komunikace a kde se cítili v bezpečí.

Většina z nás má nicméně jiné zkušenosti. Nejvíce křivd a zklamání se často odehrávalo v rodinných kruzích. Později, v období dospívání a dospělosti nastává fáze, kdy se člověk začíná rozhodovat sám. Často si ale nevěří a nosí v sobě negativní myšlenkové vzorce. Následuje hledání, tápání a radost často střídá zklamání. Pak záleží na každém jedinci, jeho intelektu a vnitřní síle, jak se životem naloží.

Vykročte z kruhu

Co bylo, nelze vymazat. Lze to ale přijmout a poučit se z toho. V každém věku i situaci lze věci změnit k lepšímu. I malý úspěch je úspěchem. Nic a nikdo vás nemůže donutit, abyste setrvávali v nefunkčních vztazích nebo v práci, kde vás to nebaví.

Pokud máte pocit, že to nejde nebo že to nedokážete, jsou za tím emoční programy, které vás brzdí. Tyto programy v nás vzklíčily v raném dětství a později jen nabíraly na obrátkách. Typickými jsou strach, nízké sebehodnocení, nedůvěra v sebe, lidi a v život obecně.

Náhody neexistují

Náhoda není ani váš současný stav. Je odrazem a výsledkem všeho, co jste zažili, řekli a podnikli v minulosti.  Je tedy nanejvýš důležité přijmout fakt, že svůj vlastní svět, každodenní realitu, si utváříme sami svými myšlenkami. Naše vnitřní nastavení určuje, v jakém fyzickém nebo psychickém stavu jsme, jaké prožíváme vztahy a nakolik uspokojivá je naše finanční situace.

Pokud souhlasíte s tezí, že si svůj svět vytváříme sami, znamená to, že jej můžeme změnit.

Jak dosáhnout vnitřního štěstí

1.    Přemýšlejte jinak než doposud

Nechtějte změnit blízké lidi okolo sebe. Vše, co vás obklopuje a co nyní prožíváte, je odrazem vás samotných. Když změníte sebe, změní se události a lidé kolem vás. Vezměte odpovědnost za svůj život do svých rukou, což znamená, že se přestanete litovat, trápit a obviňovat druhé.

2.     Odpusťte

Těm, kdo vám ublížili. Nenechávejte si ve svém nitru pocity ublíženosti nebo dokonce nenávisti. Tento emocionální jed vám velmi škodí. Víc, než si dokážete představit. Odpusťte i sobě. Za to, co jste kdy komu řekli nebo udělali. Pokud je možná omluva či náprava, neotálejte s tím. Pocity smíření a přijetí jsou nepopsatelné a přinášejí nesmírnou úlevu na duši. Osvobodí vás to.

3.    Jednejte jinak než doposud

Sepište si vše, co byste ve svém životě chtěli změnit. Udělejte si „akční plán“. Dejte svým bodům pořadí. Uvědomíte si, co je pro vás prioritou a co počká. Poznamenejte si, co uděláte jako první a kdy.

Pusťte se do toho, co jste odkládali, a za splněné věci se odměňte. Dobrý pocit a radost z hotových věcí budou vaším motorem.

4.    Vytyčte si životní cíle

Víte, kam jdete a čeho chcete v životě dosáhnout?  Často lidé říkají, že o tom nepřemýšleli. Že na to nemají čas, jsou v jednom kole a nezdá se jim to důležité. Mají přece rodinu, spoustu starostí a musí vydělávat peníze. Je to velká škoda.

Pokud nevíte, co chcete, nelze toho dosáhnout.

Pokud neuděláte první krok, nečekejte, že se něco změní k lepšímu samo od sebe.

Pokud neuděláte žádné rozhodnutí, udělají ho za vás jiní…

Co je vlastně štěstí

Štěstí je vnitřní stav. Nedá se zařídit ani koupit. Lidé, kteří jsou spokojení a žijí ve finanční hojnosti, se shodují na tom, že sebedražší věc a nejkrásnější místa na zemi jim nepřinesla štěstí. Našli ho v sobě v momentu, kdy si uvědomili, že jsou tvůrčí bytosti a jsou někomu na světě užiteční.  Že někomu mohou pomáhat a sdílet s ním zážitky. A především že mohou prožívat největší dar života: milovat…

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

ZÍSKEJTE KONTROLU NAD SVOJÍ ZLOBIVOU HLAVOU

a objevte lepší verzi sebe sama odhalením špatných programů z dětství