Mylné spoléhání na zázrak

Pravidlo číslo 1: Vaše situace se nezlepší, pokud pro to nic nebudete dělat.

Většina lidí žije s myšlenkou, že vše bude vycházet zázračně dobře anebo se to nějak časem vyřeší, pokud budou mít dostatek financí. Očekávají zázrak, anděla spásy, který zaklepe na jejich dveře a podá jim zabalené řešení přesně na míru jejich nepříjemným myšlenkám a stavům.

Sní o tom, že šéf jim jen tak zvedne plat a pokud jsou nezaměstnaní, že jim kurýr doručí jejich práci snů, ve které nebudou mít sebemenší problém.

Co dělá většina lidí, pokud jim chybí peníze? Půjčují si je, ale to jejich problém stejně nevyřeší. Jiní si utahují opasky a přizpůsobují svůj životní styl svým příjmům. Tak ale nikdo z nás přece žít nechce. Navyšovat si půjčky či seškrtávat své potřeby.

Lidé se nesnaží přimět svět, aby plnil jejich představy. Naopak oklešťují své touhy, aby se vešli mezi mantinely, které jim společnost či kdovíkdo vymezil. Pasivně vyčkávají na zázrak, že snad jednou to přijde, že jednou se dočkají toho, na co tak usilovně čekají.

TIP: Přečtěte si mou knihu Emoční rovnice.

Někteří se uchylují k modlitbám, jiní absorbují mnohá učení všech možných filozofů, a to vše, aby nasytili svůj mozek, jenž chce více a nedostává se mu. Obrovská popularita různých druhů sázek a 700 miliard rozpůjčovaných korun v našem národě dokazuje má tvrzení. Lidé trpí nedostatkem. Chtějí si plnit své potřeby, ale nemají na to.

Pravidlo číslo 2: Neočekávejte zázraky

Abych dosáhl změny své finanční situace, nemohu sedět na zadku a pouze si něco přát. K naplnění svých potřeb musím vlastnit jednu podstatnou věc a té se říká touha a potřeba. Musím toužit po změně, chtít žít lepší život, chtít se dostat do lepší finanční situace a nenávidět tu, ve které právě jsem.

Mnohá minulá zklamání a neúspěchy vás mohou paralyzovat. To je pravda. Koho to ale zajímá? Nikoho. Můžete o nich přemýšlet do konce života, to vás ale nikam neposune. Můžete ještě nad hrobem přemýšlet o tom, co se vám všechno nepovedlo a kdo vás všechno zranil a ublížil. Já se vás ale ptám: no a co? Komu na tom záleží, že tehdy a tehdy vás někdo zranil, podvedl, okradl?

TIP: Přečtěte si mou knihu Partnerský manuál.

Vím, bylo by to tak příjemné, aby se stal zázrak, aby se něco pozoruhodného stalo, aby se stal sen realitou a najednou jste byli ve svém ideálním světě. Takto ale svět nefunguje. Zapomeňte na zázraky a rozhodněte se něco pro své blaho udělat. Rozhodněte se spravit si život tak, abyste v něm byli spokojení.

Vše začíná u rozhodnutí, jenom ze své zkušenosti vím, že u rozhodnutí dlouho nevydržím, pokud mi s ním někdo nepomůže. Najděte si proto jednoho člověka, kterému věříte a svěřte se mu se svými potřebami a cíli. Napište je na papír a poproste ho, aby vám pomohl je dodržet. Pokud je to možné najměte si poradce či kouče a konzultujte s ním své životní potřeby a změny. Mnohá dobrá rozhodnutí končí v závalu dalších potíží a nechutenství. To se vám nesmí stát, jinak je po změně.

Zázraky neexistují. Tento svět pouze přesně zobrazuje to, co nosíme ve své hlavě. Zázrak nám sice může připadat jako něco, co si nedokážeme vysvětlit, to ale ještě neznamená, že se jedná o zázrak.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.