Založte si domácí ústavu

„Tisíckrát nic umořilo vola“

Vztahy jsou velká věc. Všichni po nich toužíme a chceme, aby byly co nejlepší a nejintenzivnější. Když už se nám konečně podaří najít svého životního partnera a jsme si jistí, že život s ním máme plně pod kontrolou, může se nám stát, že dlouhodobě neřešené drobnosti vyústí v odcizení a hádky.

Plánovaná pohoda a velké sny se mohou rozplynout. Je to jako nádherná dovolená, kde otravují komáři. Jsou sice malí, ale dotěrní. Podobně i neřešené maličkosti mohou otrávit jinak skvělý vztah a dotlačit partnery k rozchodu.

Domácí ústava pomáhá mezi partnery nastavit a uzákonit systém, který jim pomůže poznat a respektovat drobné potřeby druhého. Díky ústavě je oběma partnerům jasno, kam se nesmí.

Jako lidé máme tendenci podceňovat drobnosti. Hledíme k velkým věcem, kontrolujeme prožitky lásky, náklonnosti, otevřenosti, emocí a sexuality. Tyto velké prožitky a jejich intenzita častokrát záleží právě na pořádku v drobnostech.

Každý vztah se po čase dostane na jiný břeh. Opadne prvotní nadšení a přichází nové období, kdy se každý začne projevovat bez zábran, takový, jaký ve skutečnosti je.

A právě tyto projevy se mohou stát pro vztah nebezpečnými. Najednou je velká láska zastíněna maličkostmi jako:

  • pohozenými slipy v koutě
  • neuklizeným sakem, které se válí na stejném místě už tři dny
  • ignorovaným přáním zajít do kina
  • nedodržením stanoveného času bez omluvy
  • přílišným sledováním televize
  • mlaskáním
  • pitím alkoholu
  • přílišným trávením času s kamarády
  • vulgaritou
  • neopodstatněným podezíráním z nevěry
  • tělesnými pachy
  • umazaným oblečením
  • prosazováním určitých návštěv

Těchto “maličkostí“ může být mnoho. Poznáte je tak, že při jejich výskytu vám klesne nálada a vůči partnerovi vznikne výčitka nebo blok.

Všechny tyto otravné záležitosti si postupně poznamenávejte na papír a po určité době požádejte partnera, aby si na vás udělal čas, a společně si připravte příjemnou chvilku (restaurace, káva, šampaňské). Může to být doma nebo kdekoliv jinde. Na této schůzce požádejte partnera, zda byste mohli k oboustranné spokojenosti vylepšit svůj vztah a předložte mu své poznámky popisující vaše poklesy nálady.

Společně s partnerem se domluvte na přesném znění dohody, aby se daný jev již nevyskytoval, a zapište si je na papír. Tak postupujte u všech bodů na vašem seznamu.

Ve finále byste měli získat soupis vzájemně odsouhlasených vět, které budou jasně popisovat oboustranné chování ve vašem vztahu tak, aby nedocházelo k odcizování, tlakům a nedorozuměním.

Tak například:
1. Partner nechává častokrát své ponožky neuklizené v koupelně na zemi
Dohoda: své ponožky si vždy uklidím do koše.
2. Partner se často opozdí na schůzku s vámi
Dohoda: pokud bude zpoždění větší než 5 minut, vždy zavolám a dám vědět nový čas.

Sepsanou ústavu vyvěste doma na nástěnku, aby ji každý měl před očima a nemohl se později vymlouvat, že zápis zapomněl, či špatně pochopil.

Někdy se stává, že partner není ochoten dohody sestavovat. Pak je ale jasné, že mu na vztahu s vámi vůbec nezáleží. Hledá pouze svůj vlastní prospěch, teplou večeři, sexuální vyžití a střechu nad hlavou. Takový partner asi zapomněl, že nejste jeho rodič, ale rovnocenný spoluputovník za krásami života.

Takového partnera můžete klidně opustit a zůstat sám(a). Věřte mi, bude vám lépe.

Dodržování Domácí ústavy podporuje metoda 3x a dost

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.