Vztah na truc a jeho rizika

Partneři se rozcházejí z různých příčin: kvůli lhostejnosti, nezájmu, častým hádkách, žárlivosti, omezování, nevěře, sexuálnímu nesouladu, rozlišným zájmům a podobně. Ať už se ale jedná rozchod jakýkoliv, obvykle nejde o příjemný zážitek a lidé na něj reagují nejrůznějšími způsoby.

Co se s námi děje po rozchodu

Reakce na ukončení vztahu mohou být různé a většinou záleží na mnoha faktorech. Hraje zde roli délka vztahu, povahové vlastnosti obou partnerů nebo to, z jakého důvodu vztah skončil a kdo se s kým rozešel. Problematické pak bývají především rozchody, kdy jeden z partnerů vztah ukončí náhle, případně bez jakéhokoliv vysvětlení. Především v těchto případech se druhý člověk cítí zrazený a podvedený a jedná unáhleně. Můžeme mít pocit osamocení, zrady, neschopnosti.

TIP: Máte pocit osamocení, zrady či neschopnosti? Přečtěte si můj e-book 3 tipy, které vás z bolesti z rozchodu zaručeně dostanou. Více o e-booku najdete zde.

Vztah s novým partnerem jako náplast na ránu

Někteří lidé mají po rozchodu větší sklon ke smutku, cítí se bezcenní a odstrčení, myslí si, že pokud dokáží ihned získat nového partnera, budou se cítit lépe, nebudou tak sami a opět stoupne jejich sebevědomí.

Jiní muži a ženy reagují na rozchod vztekle. Objevuje se u nich silná nenávist k bývalému partnerovi a touží se mu pomstít za každou cenu. Tito lidé se mnohdy vrhnou po hlavě do nového vztahu jen proto, aby své bývalé lásce ublížili či jí dokázali, že se obejdou i bez ní a jsou tak dokonce šťastnější.

Není rovněž dobré začínat nový vztah v naději, že se tím napraví problémy vyvolané vztahem předchozím. Naopak. Pravděpodobnost, že nešťastný člověk naváže nový vztah, který bude bez jakýchkoliv problémů a překážek, je velice mizivá.

Následky vztahu natruc

Ať už lidé mají důvody k novému vztahu ihned po rozchodu jakékoliv, obvykle to nejsou důvody dobré.

Pomsta někomu, kdo se provinil jen tím, že vás přestal milovat, je velice smutným a negativním řešením, které se dříve nebo později otočí proti původci samotnému. Člověk, který se do vztahu pustí jen kvůli tomu, aby se pomstil někomu jinému, nemůže být nikdy šťastný.

Pokud lidé chtějí novým vztahem zaplnit prázdnotu, možná si neuvědomují, že život s novým partnerem jim bude každou chvíli připomínat minulý vztah a oni se budou cítit ještě nešťastnější a osamělejší než předtím. Ještě více sami se pak budou cítit ve chvíli, kdy jejich nový vztah skončí.

Jestliže někdo už týden po rozchodu randí s někým jiným, podvádíte nejen sebe, ale i svůj nový objev. Podvědomě nového partnera totiž vnímá pouze jako náhradníka, a tím ho vlastně připravujete o jakoukoliv šanci uspět. Navíc tomuto člověku vlastně lže, vodí ho za nos a připravuje ho o čas, který by mohl strávit s někým, kdo by ho opravdu miloval.

Nebojte se samoty

Uvědomte si, že lepší než se pouštět do nového vztahu z nesprávných důvodů, je zůstat sám. Dopřejte si po rozchodu psychickou rehabilitaci a uvidíte, že vám to prospěje. Nejenže si opět najdete čas sami pro sebe, ale důkladně se také připravíte na další vztah a zvýšíte šanci na to, že vyjde.

Samota vám totiž mimo jiné pomůže odhalit chyby z minulého vztahu a vše si důkladně srovnat v hlavě. Pamatujte: pokud nejste schopni být sami se sebou nejste připraveni vstoupit do nového vztahu.

TIP: Jak přežít samotu? Využijte ji k vaší přeměně, abyste si již nenašli stejného partnera jako byl ten poslední. Jak? To se dozvíte v mé knize Partnerský manuál. Více informací zde.

Ukliďte si

Úklid a uspořádání věcí pomáhají fungování. Po rozchodu partnera tedy nevyrážejte hned druhý den do společnosti, ale obětujte čas úklidu. Úklid je totiž jednou z příležitostí k bilanci životního období spojeného s bývalým vztahem. Úklid vnějšího (bývalého společného) prostoru pomáhá úklidu ve vnitřním světě a naopak.

Funguje to jako spojené nádoby – změna na jedné straně ovlivní druhou. Pokud si uklidíte v bytě, zjistíte, že je v něm najednou dostatek prostoru i pro novém věci. Pokud si „uklidíte“ ve svém vnitřním světě, objeví se v něm dostatek místa pro novou lásku.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.