Jak úspěšně vstoupit do nového vztahu po náročném rozchodu?

Rozchod patří k normálním záležitostem života a neměli bychom se ho bát. Každý vztah je vždy svobodnou volbou dvou jedinců a rozhodně by neměl přinášet pocity závazku a otročení. Pokud se rozhodneme pro určitého partnera, děláme tak dobrovolně a nikdo nás k tomu nenutí. To bychom si měli pamatovat, i když ve vztahu již jsme.

Mnozí ve vztahu doslova přežívají a nutí se s partnerem pokračovat v závazku, i když již dávno vědí, že jejich láska vyhasla a nic k sobě necítí. Bojí se zranění sebe sama i druhého. Jiní zase prožívají bolestivé pocity z rozchodu či rozvodu a nevědí, co s tím mají dělat. Jejich mozek v obou případech produkuje často nevysvětlitelné emoce a člověk má pocit, jako by se jeho svět najednou změnil v jiný.

Nebojte se rozchodu, ať už impuls přijde od druhého, nebo vzešel z vaší iniciativy. V tomto článku vám chci přinést důležité rady, které vám pomohou do nového vztahu vstoupit tak, abyste později nemuseli řešit totéž.

Není jediná hvězda na nebi

Nekonečná básnění o ztraceném partnerovi nikam nevedou. Rozešli jste se a je po všem. Mozek však má tendenci stále nabízet obrázky z ukončeného vztahu a připomínat věty typu „Jak by život byl krásný, kdyby…“. V těchto situacích je zapotřebí si uvědomit, že není jediná hvězda na nebi, a podnikat kroky k napravení.

Důkladně pochopte, proč rozchod přišel

Mnozí z mých klientů tráví celé měsíce bolestivým přemýšlením, proč vlastně k rozchodu došlo. Chtějí pochopit, proč svého partnera ztratili či ho museli opustit, a myšlenky tohoto typu jim nedávají klidně spát. Snažím se jim vysvětlit, že to, co prožívají, se dá dobře zužitkovat k tomu, aby pochopili, co jim život chce říci. Podrobně analyzujeme minulé situace, které během vztahu nastaly, aby pochopili, že rozchod byl pouze vyústěním dlouhodobých nesrovnalostí, které společně s partnerem nedokázali vyřešit. K tomu používáme 7 metod pro rozpoznání životního partnera.

Analýzou dostáváme důležité informace, kdy si klient uvědomuje, že nic není náhoda, že i vztahy mají své přesné zákonitosti a že pokud je budou respektovat, mohou se i oni cítit ve svém vztahu dobře.

Rozhodněte se být 6 měsíců sám

Po rozchodu potřebujete psychickou rehabilitaci a ne vytloukat klín klínem. Rozhodně se nepouštějte do dalšího vztahu jenom proto, abyste si dalším partnerem pofoukali rány. Pouze samota vám pomůže odhalit chyby z minulého vztahu a abyste byli připraveni pro další vztah, musíte se naučit být sami se sebou rádi. Platí: Pokud nejste schopni být sami se sebou rádi, nejste připraveni vstoupit do nového vztahu. Pokud tam ale přeci jen vstoupíte, nic nového nezažijete.

Čím jste, to si k sobě opět najdete

Platí zákon: 70 % Emočních rovnic máme s partnerem společných. Poněvadž jsou zákony Emočních rovnic nesmlouvavé, budeme si s partnerem ty podobné stále dokola potvrzovat. Pokud neuděláme proměnu své hlavy, i náš další vztah bude podobný tomu předchozímu. Po rozchodu jsme sice přesvědčeni o vlastnostech, které nový partner za žádnou cenu nesmí mít – zkušenosti však ukazují, že tomu tak zdaleka nebývá.

Vyčistěte si hlavu od destruktivních Emočních rovnic

Stejný strom ponese vždy stejné ovoce a nemůžeme se na něj kvůli tomu zlobit. Stejně tak i vaše „stará“ hlava bude produkovat stejná rozhodnutí a činy, vedoucí do podobných zítřků. Nechtějte se stejnou hlavou dosahovat jiných výsledků zvýšením úsilí.  Prostudujte si dva zákony Emočních rovnic, abyste získali správné přesvědčení o jejich síle.

Sestavte si Objednávku životního partnera

Pokud nevím přesně, kam se chci dostat, jak se tam dostanu? Stejně je tomu i s mým životním partnerem. Když nevím, jaký by vlastně měl být, koho mám hledat? A když nevím, koho přesně chci, nemohu se divit, že skončím s někým, koho nechci. To už je ale v mnoha případech pozdě. Karty jsou rozdané, děti na světě, hypotéky podepsané, rodinné vztahy upečené.

Sestavením Objednávky životního partnera si profilujete svá své požadavky, formulujete si, co je pro váš vztah důležité a s kým byste chtěli strávit celý život. Nebojte se toho a sestavte si ji.

Žijeme jednou a na chyby není moc času. Pošlete všechny radily klidně spát a dejte svému novému partnerovi přesnou tvář. Jedině tak se vyhnete nepřesnostem, které mohou váš partnerský život pohřbít pod hromadu nezájmu a frustrací.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.