Bojím se nového

Proč opouštět komfortní zónu? Proč jít do NOVÉHO?

Snažíte se o změnu ve svém životě? Nejde vám to? Zapomeňte na pasivitu! Pasivita ve vašem životě je promrhaná šance na prožití naplněného, šťastného a smysluplného života! Buďte aktivní – vyhledávejte NOVÉ podněty, věci, lidi, události, situace…

V životě je spokojenost člověka na různém stupni. Někdo je spokojen hodně, někdo málo, někdo přežívá a někdo je ze svého života nadšený. Čím to je?

Pocit spokojenosti je vždy vymezen naším vnímáním světa.

V našich životech usilujeme o stabilitu, a ejhle když se naplní. Co se pak děje? Máte TU práci nebo TOHO partnera, TU dovolenou u moře, TO nové auto či TEN dům snů… stejně nejste plně a dlouhodobě šťastní? Štěstí je jen na okamžik. A pak přijde zase stará známá nespokojenost. Co s tím? Ta cesta k naplnění vašeho snu vás bavila více, že? Poznávání a osahávání toho NOVÉHO, vymýšlení strategie, jak TOHO dosáhnout – to byla akce, pohyb vpřed, prozkoumání nového a neznámého, boření komfortní zóny – to byl adrenalin, že?

Co získáme vkročením do NOVÉHO?

Pokud se ve svém životě nechcete spokojit s průměrností či stereotypem, chce to opustit staré zvyky a jít cestou poznávání, zkoušení a osvojování si toho NOVÉHO ve vašem životě.

A jak na TO? Jediná možná a správná cesta je cesta opustit vaši komfortní zónu a vydat se vstříc tomu NOVÉMU ve vašem životě. Právě poznávání toho NOVÉHO, osahávání a získávání zkušeností nás nabíjí energií, posiluje a dává nám pocit naplnění v životě. S tím, že poznáváme pro nás NOVÉ, dosahujeme vyšších cílů, dozvíme se nové informace, seznámíme se s novými lidmi či si osvojíme nové návyky. To nové je motorem našeho šťastného života. Vždyť právě jít dál a jít výš a chtít víc je podstata naplněného života lidské bytosti. Pokud stagnujeme, žijeme ve své komfortní zóně – málokdy nás to naplňuje spokojeností ze života. A je více než pravděpodobné, že pokud nebudeme chtít jít novými cestami, nevymyslíme a nevytvoříme nic NOVÉHO.

Takže, zcela vědomě se rozhodněte jít cestou poznávání, příjímání nových věcí, výzev, informací, cílů ve vašem životě. Opusťte svoji komfortní zónu a vykročte. Abyste dosáhli toho, co si přejete, pouhé přání nestačí. Je potřeba rozhodnutí a akce. Pak se ukážou možnosti, o kterých se vám v komfortní zóně a při strachu poznat TO NOVÉ ani nezdá!

Přijmout cestu TOHO NOVÉHO je velké dobrodružství. Je to posun od průměrnosti a pasivity k aktivnímu hledání možností, jak se dostat dále, jak vědět více, jak mít více. Vždyť i vědci neustále hledají nové a nové.

Designeři vymýšlejí nové a nové, atd. TO nové je jít dál, za hranice toho, co si v tuto chvíli myslím, že jsou mé hranice. Hranice omezují. Poznávání toho nového nám dává křídla.

Proto ve svém životě létejte. Sněte. Poznávejte. Posouvejte se. Žijte naplněný život. A to vše vám přinese překročení komfortní zóny a jití do TOHO NOVÉHO (neznámého).

Proč se nebát nového?

Pokaždé když opustíte komfortní zónu, ZÍSKÁTE: nové zkušenosti, nový úhel pohledu, nové řešení. A vždy TO nové je lepší než to staré.

Ano, platí, že když něco získáš, něco jiného zároveň ztrácíš. Ztráty jsou tedy nevyhnutelné. Ale když získáš to NOVÉ, nebolí a nevadí ti pustit TO STARÉ.

Navíc, s každým NOVÝM ve svém životě získáš posun, svět vidíš jinak a otevřou se ti jiné možnosti. Vystoupit z komfortní zóny a jít za tím NOVÝM je vždycky ZISK.

Bojíte se vstoupit do toho NOVÉHO?

Jestliže se člověk ustavičně bojí, že něco neudělá, jak se patří, že se dopustí chyby, pak aniž by si to uvědomoval, dopouští se té největší chyby svého života. Je velmi těžké čelit strachům, obavám či negativním myšlenkám. Kvůli nim strádáme, jsme nespokojeni, nešťastni a trápíme se. Ale jak z toho ven?

Jak na TO nové?

Překonejte sami sebe. Jděte a vyzkoušejte si to na jednodušších věcech. Vyhledávejte NOVÉ a NOVÉ věci, které chcete a nemáte. Pokud se bojíte tančit, protože to neumíte, překonejte se a přihlaste se do tanečních. Pokud se bojíte jít a dělat práci, kterou chcete (ale co když mě nevezmou, co když na to nemám), běžte a přihlaste se do ní. No co, když to nedopadne napoprvé, dopadne to napodruhé a VY získáte zkušenost, nové lidi, jistotu v tom, že to už je možné zvládnout. Prostě jděte a zamakejte!

Vždy buďte sami za sebe!

A pokud vám někdo řekne „Na to se vykašli“, ale Vy to chcete, toužíte po tom – jděte a udělejte to! Nepřipusťte, aby lidé, co vám nepřejí nebo sami neopustí komfortní zónu či snad říkají, jak je baví žít v zajetých kolejích, měli nad vámi převahu.

Držím pěsti a přeji mnoho štěstí s prvními kroky v tom pro Vás NOVÉM!
Marcela Hlaváčková

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.