I svoboda tě může zruinovat

Už jste někdy cítili, že otročíte nějaké věci, jídlu či droze? Z počátku se vám činění pozdější závislosti zdálo příjemné, ale nakonec jste se ocitli v pasti.

Chtěli jste přestat, ale mozek vás vždy přemohl? Toužili jste skoncovat s nadměrným jídlem, ale skončili jste přejedení s pocitem viny? Toužili jste vysedávat u počítače méně a ejhle, opět jste se večer odvalili od obrazovky pozdě? Mnohokrát jste si říkali, že přestanete se svojí drogou, ale vždy jste dopadli podobně?

Otroctví může být bezpečnější

I když to zní hrozně, pokud jste v otroctví, mnoho věcí nemůžete. Jste pod vlivem svého otrokáře a nemůžete si moc vyskakovat. Lidé byli dlouhá léta v područí církevního systému a pak komunistického. Tyto dva „koncentrační tábory“ měly přesné velení. Bylo vždy jasně stanoveno, co se může a co ne. A kdo porušoval, hrozil mu trest smrti. V církvi se přestupek proti zákonu jmenuje hřích a v socializmu přestupek proti socialistické vlasti.

Dodržování otrockých zákonů mělo jednu výhodu. Ochraňovalo od nepříjemných závislostí a z nich plynoucích nepříjemných myšlenek a deprese. Navíc mozek si umí zvyknout na ledacos a pokud danou činnost děláte dlouho, stane se vám samozřejmá. Nakonec jste otroky a připadá vám to normální.

Vězňům může věznice chybět

Ne nadarmo se pro dlouhodobě vězněné připravují programy začlenění do společnosti. Pokud zhlédnete známý film „Vykoupení z věznice Shawshank“, zjistíte, o čem mluvím. Dlouhodobě věznění si natolik zvyknou na prostředí věznice, že jim nakonec svobodný svět připadá divný.

Moci všechno neznamená umět všechno

I krásné věci vás mohou zruinovat. Kolikrát jsem slyšel: „Kdybych měl hodně peněz, tak by život byl o tolik jednodušší“, nebo „Kdybych měl lepšího partnera, tak bych toho dokázal mnohem více.“ Někdy to může být pravda, v mnoha případech však zjistíte, že lidé nakonec nového partnera i více peněz získají a stejně později skončí tam, odkud vyšli.

Mnoho lidí vyhraje v loterii a stejně o všechno přijdou a statistika ukazuje, že 19 lidí z 20 o zděděný majetek nakonec přijde přílišným utrácením.
Svoboda je krásná věc. Moci najednou všechno je osvobozující. Když ale se svobodou neumíte zacházet, může vám ublížit.

Budete-li mít hodně peněz, pouze zveličíte svoji skutečnou podstatu a kdo ví, jak dopadnete. Můžete získat vysněného partnera, když ale nebudete mít dostatek vztahové inteligence, opustí vás a vaše špatné myšlenky se ještě více prohloubí.

Dejte přednost postupnému učení se

Je mnohem lepší si vytipovat oblasti, kde se chcete změnit a zapracovat na sobě tak, abyste svých cílů dosáhli. Zapracujte na svých postojích, názorech, emocích i jednání. Tak se postupně dostanete tam, kde byste chtěli být, ale bezpečně.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.