Já se tak snažím… a nikde žádný výsledek. Proč?

Každý den kolem sebe slyším slova: „Víš, ale já se snažím…“ nebo: „Opravdu se snažím, a nikde nic – žádný výsledek.“

V čem je problém? Snažím se, vydávám energii, a nic nedostávám?

Je to v tom, že „snažit se“ k výsledku nestačí. Snažit se je zastávka, kde autobus splněných přání nezastavuje. Než se snažit je lepší sednout si do křesla, dát si kávu a vymýšlet nové nápady.

Většinou se snažíte, když tu věc chcete, ale ne zase tak moc. Slovo „snažím se“ nás ukonejší, vždyť pro to něco dělám, zkusil jsem to. Ale nevede nás dělat pro věc maximum a s plným nasazením.

Pokud něco doopravdy chcete, pusťte se do toho, pracujte na tom. Pracovat na věci, dělat danou věc je jiná energie, přímější, tvořivější – energie akce.

Pokud něco chcete, nesnažte se, ale běžte a udělejte to.

Představte si film, kde:

  • Se snažíte vstát ze židle a oproti tomu si představte film Vstáváte ze židle,
  • Snažíte se najíst – Jíte,
  • Snažíte se naučit angličtinu – učíte se angličtinu, atd.

Pokud se pro věc, úkol, cíl rozhodnete a dáte si k tomu slovo „snažím se“, je to předurčeno k pomalejší až liknavější reakci. Nikdy se nevrhneme do plnění daného úkolu s takovou vervou, zaníceností a energií, jako když si řekneme: „Jdu do toho!“ Nikdy u slova „snažím se“ není to samé nasazení jako u slova „dělám to“.

Vypusťte slovo „snažím se“ ze svého dospěláckého slovníku a věci dělejte, realizuje (a třeba i s pokusy a omyly), ale KONEJTE. Snažení je jen snaha o konání, nikoliv konání samotné.

Pracujte, pijte, jezte, dosahujte svého cíle, učte se, makejte na tom, co chcete – a výsledek přijde.
Používejte správná a prospěšná slova, která vás dovedou k cíli. Slovo „snažím se“, to není. To ze svého slovníku vynechte.
Přeji hodně konání a žádné snažení.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.