Jednoduchý návod, jak udělat první krok ke svému cíli

Lidé se často ptají, jak se mají odnaučit kouření. Kde mají brát motivaci pro svůj růst. Jak mají začít. Kde mají vzít sílu na to udělat první krok ke svým cílům.

Ze své praxe kouče mohu doporučit několik typů:

Ponoř se do nitra svých myšlenek

Neboj se přiznat si všechno to, co spolu s myšlenkou na vykročení ke svému vytouženému cíli cítíš. Může to být hněv, zlost, vztek, strach i žárlivost. Pokud jsou to mentální nečistoty, všechno si uvědomuj, piš nebo si to říkej. Důležité je nic si nevyčítat! Přečti si po sobě všechny ty negace, které se u tebe objevují. Jsou to bloky, které ti brání v posunu.

Soustřeď se na cestu, která tě baví

Tvůj cíl musí rezonovat s tvým srdcem. Dosáhnout svých cílů musíš chtít hlavně ty! Zapomeň na přání svých rodičů. Ty jsi pánem svého života a tvá cesta se bude ubírat směrem, který si sám určíš. Vybírej si cestu, která baví tebe, ne tvé okolí!

Tvá motivace musí vyjít zevnitř

Nikdo jiný než ty sám se nenamotivuje lépe. Jsou to tvoje vnitřní přání, touhy a sny. Je to emoční zabarvení té myšlenky, která přichází s pomyšlením na tvé cíle. Cítíš tu radost? Cítíš tu vášeň? To je tvá skutečná motivace. Neměň tyto pocity za motivaci (manipulaci) svého okolí.

Zapracuj na své sebehodnotě

Pokud nemá člověk bezpodmínečně rád sám sebe, moc daleko se nedostane. V jedné oblasti snad ano, ale nikdy nemůže být maximálně šťastný a zároveň schopný naplnit svůj vlastní potenciál. Jen při plném přijetí sebe sama se můžeme  úspěšným zvládáním překážek posouvat směrem k našim cílům.

Užívej si i cestu

Někdy zapomínáme na radost z cesty a necháme se vláčet jen vidinou jejího konce. Potom se může stát, že cíl bude splněn, ale co dál? Čekal by nás jen další a další cíl. Proto je dobré užívat si už samotné cesty. Nehnat se zbytečně moc rychle. Nelpět na rychlém výsledku.

A co ty, jak zvládáš své cíle? A umíš udělat svůj první krok?

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.