Neházejte flintu do žita

Jsou chvíle, kdy si myslíme, že už jsme se silou v koncích, že už jsme vyzkoušeli všechno a už nám asi nezbývá, než dožít svůj zapeklitý život nějak do konce. Dobrá zpráva je, že to není nutné 🙂

Když jsme na pokraji sil

Právě jste na konci svých sil? Opak je pravdou, jste na začátku svého nového života. Pokud jste vyzkoušeli všechna řešení a skončili jste opět na stejném místě, uvědomte si, že vaše realizovaná řešení nikam nevedla.

Nedostali jste se na konec života, ale pouze na konec svých možností.

Myslíme si, že děláme pro sebe to nejlepší, a pak se divíme, že vyprodukované výsledky nepřinesly plánované. Pokud sejeme jiná semena, nemůžeme se divit, že nám vyroste jiná rostlina. V životě je tomu podobně.

Platí sice, že sklízíme, co sejeme, ale pozor na to, co sejeme.

Naše výsledky ukazují na kvalitu pravd, které nosíme ve své hlavě zapsané často již od narození. Tyto pravdy jsou jako kompas a navigují nás na křižovatkách. Pokud chcete tyto pravdy odhalit, stačí se podívat na své životní výdobytky.

Nejste se svými výsledky spokojeni?

Jste tam, kde nechcete být či máte, co nechcete mít? Pak nezoufejte! Pouze jste vyprodukovali jiné výsledky než jste původně plánovali. Používali jste návody, které vás přivedly jinam, než jste plánovali. A tyto návody se dají změnit. Naštěstí!

Dobrým vodítkem pro život je příjemná nálada a dobrý pocit. Hledejte je a hýčkejte si je a vždy se dostanete na správné místo, neříkám rychle, ale jednou stoprocentně.

Vyprodukovali jste vztah, kde vám není dobře?

Znám to, na počátku sníme o pohádkovém partnerovi, zažíváme první lásky a jsme ujištěni, že celý náš život bude procházka rájem. Ujišťujeme se, že rozhodně nedopadneme jako naši předkové a jsme plni energie ukázat světu, že právě my to dokážeme.

Za několik let se navzdory své vůli ocitneme uvězněni v nefunkčním vztahu s trápením v duši. Přikovaní dítětem a hypotékou nevidíme cestu ven. Byli jsme to ale my sami, kdo se rozhodl do vztahu vstoupit. Byli jsme ovládnuti vlastními pravdami, jež nás přivedly, kde nám není dobře.

Řešení: naučit se pravdy o správném vztahu a budovat vztah, kde vládne pohoda.

Děláte, co vás nebaví?

I to se stává. Počáteční horlivost v práci s koncem jako syndrom vyhoření a znudění. Ztrátou zájmu rozvíjet podnik se dostáváme do letargie a unikáme do jiných aktivit, kde nalezneme alespoň trochu klidu a útěchy. Za pocity horlení a nadšení může náš mozek. Jsou generovány pouze tehdy, pokud využíváte k práci svůj talent. Talent máme všichni již od narození a je na nás jej odhalit.

Zkrachoval vám podnik či jste na mizině?

Na světě, kde je hojnost peněz, je až trapné být bez nich. Jako bychom si stěžovali, že máme málo světla či vzduchu. Umět budovat podnik a spravovat své peníze je další umem, kde si musíme osvojit důležité pravdy, jež nás povedou k příjemnému životnímu stylu v hojnosti.

Vyprodukovali jste nedostatek? Nezoufejte! Opět platí: neexistuje neúspěch, jenom nepatřičné výsledky. Používali jste pro vývoj svého života pravdy, které vás přivedly na místa, kde nejste spokojení.

Vyprodukovali jste kila navíc?

I to se může stát. Prostě čokoláda a knedlíky vám chutnají. Vaše hlava vás přivedla do stavu, který se vám nelíbí a přitom jste již vyzkoušeli všechna možná řešení, jak se sádla zbavit. Nic nového pod sluncem. S nadváhou bojujeme skoro všichni a aby ne. Je kolem nás tolik dobrého a odolávat není jednoduché. Stali jste se obětí vlastní hlavy, která vám posílala příjemnou emoci k jídlu a vy jste ji jenom poslechli. Ve výsledku máte přes metrák.
Všechny pokusy se zbavit nadbytečných kil zklamaly? Pak je zapotřebí změnit vaše dosavadní pravdy o hubnutí a nastolit u všeho příjemný pocit.

Mohu vám říct, že jsem si v životě zažil hodně nepříjemného a zbavil se ho. Rád bych vás proto povzbudil. Dokud žijete, nevzdávejte to!

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.