Nenatírejte si staré chlívy

Někteří se snaží natírat starý chlív zlatou barvou v domnění, že jej změní v něco hezčího. Všichni se do podobné činnosti někdy dostaneme. Uděláme nějakou chybu a snažíme si nedostatečný a neuspokojivý výsledek přikrášlit něčím pěkným, ale povrchním.

Lidé se denně omlouvají

Třeba máme nadváhu a omlouváme svá kila navíc slovy, že tlouštíci mají taky svoji krásu. Přitom si sádlem zabíjíme hřeby do vlastní rakve. Jediným vyprodaným časopisem v trafikách je Dieta. Časopis, který radí lidem, jak se poprat s nadváhou, jak správně vařit a dělat pro své tělo mnoho dobrého a užitečného. Lidé znají za ta léta tolik dobrých rad, časopisů se prodá desetitisíce, a přesto počet občanů s nadváhou roste. Lidé si denně své přejídání omlouvají a natírají si svoji neschopnost se svým tělem něco udělat na růžovo.

Podobně mnozí činí ve své práci. Denně ji nenávidí a stejně do ní jdou. Denně proklínají svého šéfa a stejně mu posluhují a smějí se na něj. Proč, protože neumí vyjít s pravdou ven. Bojí se protinázoru, ztráty peněz a kdo ví, čeho všeho. Díky této zbabělosti se skoro polovina Čechů ráno budí s odporem k práci a s chutí očekávají pátek. Natírají si svoji nechtěnou aktivitu na hezkou a snaží se sami sebe přesvědčit, že to má cenu.

U dovolených se objevuje podobná tendence. Místo abychom si udělali dobře, tolerujeme různé nedostatky v ubytování i v chování. Ve výsledku pak přijedeme nespokojení, vynervovaní a neodpočinutí. Nabarvujeme si nefunkční slovy, že to přece zase tak hrozné není.

Kolikrát jste natírali ve vztahu?

A co vztah s partnerem? Kolik barvy jste už vynatírali? Kolikrát už jsem slyšel slova: „Vždyť on ten můj zase není tak špatný“ a „Už jsme spolu tak dlouho, tak to nějak doklepeme“. Korunou bývá výrok „Vždyť každý má nějaké chyby“ a „Dokonalého nenajdu“. Těmito větami si nespokojení partneři natírají své nefunkční vztahy na zlato. Myslí si, že opraví nefunkční delším setrváváním a přitom jim utíká čas.

Co všechno nefunguje Vám?

Kolik jste si toho ponatírali vy? Kolik chlívků máte ve svém životě? Co všechno vám nefunguje a přitom se snažíte sami sebe denně přesvědčit, že to je tak dobré a že byste to měli nějak přetrpět? Ospravedlňujete si své vlastní zbořeniny v domnění, že je to tak správně. Pryč s tím! Skoncujte s natíráním shnilého! Rozhodněte se dnes, že už žádnou barvu kupovat nebudete a místo natírání raději zboříte ten starý chlív. Jedině tak si ze života postavíte hezký hrad a již si ho nebudete muset jenom malovat na vlastní starou zeď.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.