Nenechme si druhými ničit naše sny. Jsou to naše sny!

Jako malí si vytváříme různé sny, že až vyrosteme, staneme se lékaři, advokáty, hasiči, herci, baviči, mediálními hvězdami, vizionáři či nejlepšími řemeslníky. Ve svém dětském světě začínáme někoho vidět jako náš vzor.

Vzhlížíme k němu, děláme věci podle něho a chceme dosáhnout minimálně těch úspěchů, co on. Kdy se naše sny začnou rozplývat, že je nakonec náš pracovní život jedno velké utrpení?

Překonat sám sebe a být vzorem pro druhé

I já měl podobné sny. Má představa byla jasná – budu druhým Jágrem. Fascinovala mě jeho vášeň a chuť být nejlepší. I díky tomu jsem miloval filmy s Rockym, protože i on dělal vše pro to, aby se dostal na vrchol. Překonával všechny překážky a především překonával sám sebe. Po tom jsem toužil i já. Překonat sám sebe a inspirovat tím druhé. Být pro druhé vzorem.

Je vzdělání skutečně tak důležité? Ne vždy to platí

Jenže ve sportu je přece jen jedno riziko – ne každý se tím uživí. Mladých hokejistů byly stovky, tak proč bych měl uspět zrovna já? Byl jsem tak rodiči veden ke vzdělání, které mě dovede k práci, za niž mi zaplatí velké peníze. Musím se vzděláním pojistit, abych měl peněz dostatek, pokud by hokej nevyšel. A můj sen se začal měnit. Přemítal jsem nad tím, v jakém povolání vydělám spoustu peněz. A po čase jsem se viděl jako úspěšný advokát.

Mozek nás neustále navádí do činnosti, ve které jsme nejlepší

Je přece úplně jedno, že můj mozek mě posílá někam úplně jinam. Odmala jsem chtěl dosáhnout něčeho, co po mně zůstane, až nadejde můj čas. Chtěl jsem psát knihy, které se budou prodávat i po mé smrti, a měnit tím lidem jakýmkoliv způsobem životy. Ale jako spisovatel se taky neuživím. Měl bych nejistotu příjmu. Vzdělání je přednější! Jenže představa, že budu studovat třetinu svého života a biflovat dlouho do noci různé zákony, se mi stále více zdála jako nesmyslná. A můj mozek si nakonec našel cestu k mému prvotnímu snu.

Pokud jsme mimo talent, práce nás nebude dostatečně naplňovat

V každém z nás jsou jedinečné talentové vlohy. Věděl jsem, že dokážu svým textem zaujmout. Poskládat písmenka a slova tak, aby se dobře četla a zanechala ve čtenáři emoce. Přesto mi trvalo několik let, než jsem našel přesně tu oblast, ve které se chci pohybovat a tvořit texty. I já jsem absolvoval talentový test a díky nalezeným talentovým vlohám mi došlo, proč mě některé texty nenaplňují.

Využíval jsem svůj talent, ale ve špatné oblasti

Ukázalo se, že mým talentem kromě kreativní tvorby je silná empatie, chuť pomáhat druhým, vnášet do nich světlo, motivovat je a být poradcem na jejich životní cestě. Jenže jako copywriter jsem 5 let psal o elektronice, sportu, technologiích, hrách, či dokonce o nábytku. Jak poté mohu cítit naplnění z práce a dělat ji z čisté vášně?

Talentový test mi odhalil tu správnou cestu, na kterou jsem se vydal. Nyní jako kouč využívám své talentové vlohy a zároveň následuji své sny. Připravuji totiž knihu, která bude druhé inspirovat a měnit jim životy. A to i po mé smrti. Navíc jsem se stal vzorem pro ostatní.

Strach? Nejistota? Překážky? Problémy? Pouhá iluze mozku!

Zbavil jsem se tolika překážek, které mi mozek neustále předhazoval. Odstranil jsem sociální fobii, panické ataky, úzkosti, strach z odmítnutí a z nepřijetí, vyrovnal jsem se s nevěrou, našel ideální práci i partnerku, zapracoval na své sebelásce a sebehodnotě a celkově jsem se začal cítit šťastný sám za sebe. Dokonce jsem zlomil vazbu, že nikdy nebudu nejlepší. Stal jsem se totiž aktuálně nejlepším koučem v prvních 6 měsících na pozici junior kouč v rámci dosavadní historie firmy. Což je jasný důkaz, že talent máme v činnosti, ve které jsme nejlepší!

Jaký talent skrýváte vy? Ukažte ho světu!

Jaké sny jste měli či máte vy? Co vám druzí o nich říkali? Jak se nyní cítíte v oblasti práce? Pamatujte, že jedině vy máte tu moc vše špatné změnit. Vy žijete svými životy. Nenechte si od druhých něco namlouvat. Pokud vám budou mluvit do života, rázně to odmítněte. Je to váš život! Jsou to vaše sny! Jděte si tvrdě za nimi. Nikdo jiný to za vás neudělá!

Žijte život podle svého a naplno!

Rád budu vaším poradcem na vaší cestě k vašim snům. Odhalím vám talentové vlohy, doporučím odvětví působení a odstraním bloky, které vám budou bránit talent prosadit. Rodiče či jiné autority do našich mozků nasázeli mnoho nesmyslů. Zbavte se jich a žijte podle svého. Vždyť život je tak nádherný!

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.