Jak zvednout líné tělo z gauče?

Možná to budete sami znát. Už dlouhou dobu se snažíte o to, začít cvičit. Máte už doma všechno nachystané. Nové tepláky, tričko i obuv. Jen do té tělocvičny se vám stále tak nechce.  Co nám brání v tom, abychom se vrátili zpátky k naší přirozené podstatě – k pohybu? Jak zvednout líné tělo z gauče?

Nehledej v pohybu vědu

Začni chůzí. Zaměř se na to, že se chceš hlavně hýbat. Nezkoumej zatím nic víc, nedělej z pohybu vědu. Jednoduše se vyprav na pravidelnou každodenní procházku. Pokud v tom nechceš být sám, pozvi kamarády nebo sousedy.

Zaměř se na pravidelnost

Nezaměřuj se primárně na výsledek, kterým může být úbytek hmotnosti nebo zlepšení fyzičky. Zaměř se na pravidelnost. Neber začátek svého cvičebního plánu jako nepříjemnou povinnost, kterou musíš začít plnit.

Dělej jen to, co je ti příjemné, a jdi v rámci svých možností pouze tam, kam tě tvé pocity pustí s vědomím, že je tvé cvičení radost a zábava.

Neporovnávej se s druhými

Neporovnávej se s druhými. Když se ti bude zdát, že jsi netalentovaná a že ostatní cvičí mnohem lépe, stoupni si na společné hodině do první řady a sleduj jen trenéra. Zaměř se na to, jak se cítíš, a hledej na sobě pozitiva.

Znamená to více se chválit. Nevidět to horší, ale to lepší. Pro někoho je to možná dost těžké, ale postupně lze tyto praktiky nacvičit. Chce to trpělivost. Možná až budeš stát v první řadě poněkolikáté, už tě ani nenapadne nějaké srovnávání s těmi, kteří stojí o několik řad za tebou. Proč také?

Najdi si trenéra

Pomoci ti může také vhodný výběr trenéra. Vyber si takového, u kterého oceníš jeho kamarádský přístup. Když víš, že se na tebe nebude mračit, ale bude se usmívat. Když víš, že pokud něco nezvládneš, on ti poradí. Když víš, že ve chvíli, kdy už nemůžeš, on tě podpoří, potom je to ten správný trenér pro tebe.

Sdílej svou radost

Nevymlouvej se na svůj věk. Cvičit lze v každém věku. A že tě bolí záda? O důvod víc, proč konečně začít. Cvičení na zdravá a rovná záda jsou prospěšná v každém věku. Tak na co čekáš? Zavolej kamarádovi nebo kamarádce a vyrazte spolu do parku. Jarní počasí k tomu jen vybízí.

A možná, že se po zásluze odměníte i následnou dobrou společnou kávou. Při cvičení nebo pravidelné procházce s druhými lidmi totiž upevňujeme i přátelství. Cvičením můžeme získat přátele, se kterými jen neklábosíme, ale zároveň i něco sdílíme a prožíváme. Komu by se to nelíbilo?

Začni milovat svůj den!

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.