Zaměstnání může být zlatá klec

Když jsem opouštěl svoji zaměstnaneckou dráhu, uvědomil jsem si, že můj život v korporaci byl život ve zlaté kleci. Dobře placené místo mi poskytovalo jistoty pravidelného příjmu a dalších výhod jako správa mého počítače, auta, daní, služebních cest, životního pojištění a dalších drobností.
Každý měsíc přitekla dohodnutá suma peněz a bylo úplně jedno, zda jsem pracoval na 10% nebo na 120%. Pokud jsem byl na dovolené či nemocný, peníze přišly na účet stejně.

Až po odchodu jsem s hrůzou zjistil, že si neumím ani založit nový email a odvézt auto do opravny. Na všechno totiž byli v podniku lidi a poněvadž ten náš podnik by dostatečně velký, byli lidi na každou prkotinu. Za každý cíp pracovního procesu byl někdo odpovědný.

Když začne pálit talent

Po několika letech práce se mi stalo, že mi hlava začala hlásit, že mi práce nevyhovuje a dokonce jsem se začal cítit nevyužitý a zbytečný. Dnes už vím, že to byl můj nevyužívaný talent, který chtěl vybublat na povrch, ale nemohl.

Přesto, že jsem se cítil více a více mizerně, nebyl jsem schopen několik let ze své zlaté klece odejít. Proč? Nedovedl jsem si totiž představit, jak se uživím, co tomu řeknou blízcí a co si vlastně počnu, pokud bezpečný přístav korporace opustím. Má hlava se oprávněně bála o každodenní krajíc chleba i poskytované jistoty, nabízené zaměstnáním.

Až pak přišla ta chvíle, kdy jsem už nemohl vydržet sám se sebou a bylo mi jasné, že buďto se pustím cestou uplatňování svého talentu nebo ztvrdnu sice v jisté práci, ale nevyužitý. Nikdo můj odchod tenkrát nechápal, měl jsem totiž před sebou pozlacenou kariéru, já v sobě však jasně tušil své další možnosti a dodnes svého rozhodnutí nelituji.

Tak jsem se rozhodl pro svůj talent

Pokud v sobě cítíte neklid, že byste měli vyrazit cestou svého talentu a konečně si naplnit své sny v oblasti práce, nebojte se. I když se to může zdát nezdolatelné a neznámé, podnikání a osamostatnění se není zase tak vysoká hora.

Abyste odstřižení od své pupeční šňůry zvládli bez problémů, použijte můj návod:

  • Sestavte si finanční plán, pokud odejdete a rozjedete svoji práci.
  • Požádejte si o živnostenský list – jednoduchý úkon na Živnostenském úřadu za poplatek 1000 korun.
  • Najměte si účetní firmu s daňovým poradcem a dejte jim plnou moc k zastupování na úřadech. Tak za vás budou moci zajistit všechny potřebné registrace na Finančním úřadu, Správě sociálního zabezpečení a Zdravotní pojišťovně. Pak vám taky zpracují daňové přiznání  a bude-li zapotřebí, přiznání k DPH. Cena při malých podnikáních do 10000 korun.
  • Najděte si prověřeného právníka. Zpočátku ho nebudete potřebovat, ale jakmile budete podepisovat jakoukoliv smlouvu, nechte si ji překontrolovat. Cena 1000-2000 korun za hodinu práce.

Žijeme zde jenom jednou a rozhodně si nepřejte na konci svého života zjistit, že jste sice dobře pracovali a chodili do práce, ale svůj vlastní život jste nežili.

Objednejte si CD Jak odhalit svůj talent anebo si odhalte svůj talent rovnou s koučem a za 2 hodiny ho víte.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.