Doporučené cesty ke zdraví

Západní medicína se liší od té východní tím, že se nemocným člověkem zabývá až ve chvíli, kdy propuknou potíže. Na východě se naopak klade důraz na to, aby nemoc vůbec nevznikla. Chcete být zdraví? Nemusíte se hned stěhovat do Asie, navštěvovat léčitele nebo studovat čínskou medicínu. Úplně postačí, když se stanete ohleduplnými ke svému tělu a budete dodržovat několik zásad.

Myslete pozitivně

Negativní myšlenky mají obrovskou sílu a jsou schopny pozměnit biochemické procesy v těle. Tyto myšlenky vznikají buď v těžkých emočních situacích, nebo jsou posilovány neustálým opakováním. Neměli byste tedy na své tělo nechat působit energii závisti, žárlivosti, strachu, obav a dalších, ale měli byste začít myslet pozitivním směrem, začít se radovat ze života a těšit se a každý další den.

Sportujte

Sport blahodárně působí nejen na tělesnou schránku člověka, ale i na jeho psychiku. Sportovci zažívají pocity štěstí. Nejlepším typem cvičení na zlepšení nálady je kardiovaskulární cvičení (např. běh, rychlá chůze, tanec,plavání…), které zvýší váš tep. Toto cvičení navíc pomůže vašemu tělu uvolnit endorfiny potřebné pro zlepšení nálady.

Sport uvolňuje napětí, odbourává stres. Výzkumy navíc potvrdily, že pokud se člověk alespoň jednou denně potí, vylučuje prostřednictvím potu z těla nežádoucí odpadní látky, a tím vlastně ulehčuje práci vnitřním orgánům (především játrům).

Pokud se k pravidelné tělesné aktivitě nemůžete donutit, zaměřte se na myšlenku „Chci se cítit skvěle a pohyb mi k tomu pomůže.“  Přestaňte o cvičení přemýšlet jako o něčem negativním, ale začněte se na něj těšit a vnímat ho jako něco, co vám dodá životní energii.

Jezte zdravě a dodržujte pitný režim

Pokud člověk jí 5-6 porcí denně, má jeho tělo pocit pravidelného příjmu potravy, a proto se nesnaží vše uložit do tukových zásob. Člověk netloustne. Pravidelná strava pomáhá udržovat rovnoměrnější distribuci kalorií a tato rovnoměrná distribuce kalorií má za následek i lepší hladiny cholesterolu, krevního cukru, inzulinu…

Strava by však měla být nejen pravidelná, ale i zdravá. Pomocí zdravé stravy můžete oddálit mnoho nemocí. Genetiku neovlivníte, avšak výživa je faktorem, který máte téměř zcela pod kontrolou.

Základní pravidlo zní, že chcete-li zdravě žít, nestačí jen zdravě jíst, ale je třeba i tzv. zdravě pít. Dospělý člověk by měl denně vypít alespoň 2,5 až 3 litry tekutin. Nevhodné nápoje pro pitný režim jsou sladké limonády, silné černé čaje nebo silná černá káva a samozřejmě také alkohol. Nejlepší je pít vodu, a to vodu pramenitou, minerální nebo stolní, pokud možno neslazenou a nesycenou. Voda je zkrátka základ a bez ní není možné se obejít.

Odpočívejte a dostatečně spěte

Odpočinek a spánek patří mezi základní lidské potřeby, které jsou předpokladem pro zachování, udržení a regeneraci tělesného a duševního zdraví. Správný odpočinek by měl být prost emočního stresu a mělo by při něm docházet k uvolnění napětí. Jak však úspěšně odpočívat? Nejlepší je vzít si pohodlné oblečení, vyhledat klidné prostředí, zaujmout správnou polohu, klidně dýchat a tzv. „vypnout mozek“.

Buďte sami se sebou spokojení

Zamyslete se nad tím, zda vás baví vaše práce, zda jste spokojení v osobním životě a zda dostatek času věnujete odpočinku a svým zájmům. Pokud zjistíte, že něco není tak, jak byste si představovali, nepřecházejte to tentokrát mávnutím ruky, ale něco s tím udělejte. Pamatujte, že nikdy není pozdě začít si plnit svůj životní sen a právě teď je ta pravá chvíle přestat se užírat, litovat a začít konečně jednat. Šťastnější člověk je automaticky i člověkem zdravějším.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.