Vykořeňte špatná rozhodnutí

Stojíte na křižovatce a nevíte, na kterou stranu se dát? Máte před sebou více možností a nevíte, kterou zvolit? Pak je tento článek pro vás. Každá životní cesta začíná rozhodnutím. Tam, kde právě jsme, jsme jenom proto, že jsme se kdysi rozhodli právě svojí cestou jít.

Máme partnera, kterého máme, protože jsme se pro něj kdysi rozhodli. Máme práci, kterou máme, protože jsme si ji kdysi zvolili. Máme v kase takové množství peněz, pro které jsme si udělali rozpočet a se zdravím a tělesnou hmotností je tomu podobně. Máme je přesně tak, jak jsme se pro ně postupem času rozhodovali.

Nic se zde neděje náhodně a nikdo neprodukuje neúspěch, ale pouze výsledky, se kterými není spokojen. Mám pocit, že všichni se namáháme stejně, jen někdo má, co chce a jiný ne. Rozhodně ale nejde o to, že by někdo ležel a jiný dřel.

V době rozhodnutí utváříme svoji budoucnost

Neexistuje špatné a dobré rozhodnutí, ale pouze rozhodnutí, které vede k cíli a které nikoliv. Hlavní otázkou pro mě je, jak činit dobrá rozhodnutí a jak rozpoznat ta špatná?

Dáte mi za pravdu, že v době, kdy se rozhodujeme, nám připadá právě činěné rozhodnutí správné. Teprve později pak zjistíme, že bylo k ničemu a přineslo bolest a trápení.

Naučte se: Vytyčte si své cíle ve 4 kvadrantech – práce, peníze, zdraví a vztahy. Kdykoliv budete činit rozhodnutí, podrobte je revizi před tím, než je finálně uděláte. Ptejte se: “Vede mě toto rozhodnutí ke stanovenému cíli?”

Denně děláme mnohá rozhodnutí, která podporují či negují jedno velké

Velká rozhodnutí sama o sobě nestačí. Velká rozhodnutí nás dovedou k cíli pouze tehdy, jsou-li podporována stovkami malých.

  • Všichni chceme mít milého partnera a mnozí skončíme ve špatném vztahu.
  • Všichni chceme mít dostatek peněz a příjemnou práci, mnozí ale končíme ve špatné a málo placené práci.
  • Všichni chceme mít hezkou, vycvičenou a zdravou postavu a přitom mnozí nosí desítky kilo tuku navíc.

Všichni jsme schopni dělat velká rozhodnutí, ale ta drobná váznou

Mozek je někdy špatný rádce a neumí pracovat na základě dlouhodobých cílů. Někdy jsme jako pes, který ucítí pach zvěře, zapomene na výchovu a zběsile se žene, aniž by vzpomněl na svoji výchovu na cvičišti. I my máme tendenci si volit pudové cesty k uspokojení, které k cíli nevedou.

Pro mozek je přednější uspokojit krátkodobě svůj dobrý pocit (droga, alkohol, jídlo, sex, nárok na spravedlnost), než by dlouhodobě pracoval na získání dobrého pocitu na celý život.

Velká rozhodnutí uděláte zlehka na Silvestra či v den svých narozenin a ta drobná ode dneška podrobte nekompromisní revizi.

Nežijeme zde 300 let, aby byl čas na špatná rozhodnutí a následně na odklízení jejich následků.

Autor metody Emoční rovnice a kouč osobního rozvoje. Dopřejte si čistou hlavu a život bez problémů. Ošklivé věci se dají z hlavy mazat a nahradit novými programy. Nová hlava pak vyrábí nové a lepší myšlenky.

CHCETE ZAŽÍT ŽIVOT BEZ OMEZUJÍCÍCH BLOKŮ V HLAVĚ?

Odhalte si svých prvních 10 Emočních programů s pomocí mého mini kurzu zdarma a získejte k tomu ukázku z mé knihy Emoční rovnice.